onsdag 29. april 2009

Sesong start med nytt mannskap


Så er sesongen i gang og vi hadde tre nye mannskap ombord Eirik som har vært med for noen år siden, Tim som er vår nye kantor og Martin som er student fra Svolvær. Marton var også med.
Løpet ble lagt rundt Lille Svartoksen, Grønnstaken på Langstranda, målbøye 1, Siriskjær bøye og mål, babord runding på alle. Vi fikk en dårlig start som skipperen må ta skylda for. Men seilte oss fort opp til å ligge forrerst, men på slør/lense leggene tok Sofie oss kraftig og var før oss i mål. Vi seilte gennaker på leget fra Svartoksen og inn og jibba den tre ganger og fikk den ganske fint ned ved rundinga. Bra innsats fra alt mannskap og vi er fornøyd med andre plassen. I vår klasse var det 4 båter med og i største klassen var det 6. Det blåste 7-11 knop og regna litt inne i mellom. Men det var mildt og en fin seilas.

lørdag 25. april 2009

stille kveld i Henningsvær

Vinden har stilna i Henningsvær, men dagen begynte med en skikkelig kuling. Etter teori fredag kveid og litt sikkerhetsgjennomgang lørdag gikk vi ut for å prøve seilinga. Vi la forsiktig opp med godt innrulla seil. Det blåste 30 kn mot oss, men Bavariaen tok det flott. Men etterhvert som vi fikk smake storhavets bølger fant jeg det best å snu og finne et roliger sted å seile. Under Vågakallen finnes et slikt sted. Det er ikke så stort område så det blir mye slag og jibbing. Men det passer godt for et kurs. Mye god trening med seil inn og ut, stramming og slakking. Og til slutt en tur ut på Vestfjorden igjen. Må har vi slutta av dagen med tosketunger på Fiskekroken.

tirsdag 21. april 2009

"Føtter på Fjell"

Føtter på Fjell er Bodø domprostis prestelag sin fjelltur vår og sommer hvert år. I år var det den 27. og vi starta på Tverrbrennstua og gikk til Lurfjellhytta og ned om Svartvassetra til Misvær. To dager med flott skigåing og hyggelig lag. Mandagens tur mellom hyttene var i stille og sol og var en ren nytelse.
Nå er nok ski sesongen over for min del.

torsdag 16. april 2009

Seilpåske, drømmepåske

Det ble ei drømmepåske, enda mer drøm etter alle de dårlige værmeldingene, i tillegg til tidligere nevnte turer ble det også tur ut langfredag etter gudstjenesten og lørdagen. Fredagen var det så stille at jeg prøvde å seile gennaker aleine, og det gikk fint. Lørdag seilte jeg igjen til Bliksvær, og denne ganga ble det kaffe hos Eva og Nils. Det var som en god sommerdag der ute, minst 17 grader. Vinden var på grensa mellom frisk bris og kuling da jeg sløra ut over salta, men det roa seg da jeg nærma meg Biksvær og på turen inn til byen blåste det opp igjen, men jeg kom meg inn uten å reve. Herlig seiling. Nå nærmer regattasesongen seg og det er vel tid til å samle mannskap, vaske groa i vannlinja og få opp sommerseil.............

fredag 10. april 2009

Ski eller seil eller begge deler







Det gleder en far når ungdommene kommer hjem på påskeferie og de har to ønsker til faren: ta oss med på ski og seiling, da er en både glad og stolt.
Så har heldigvis ikke metrologene hatt rett i sine spådommer. Sola skinte både onsdag (i hvertfall før vi la ut på tur) og skjærtorsdag mens vi var på tur.
Det ble ski til Erlingbu på onsdagen og med hjelp av det tidligere priste klisteret en riktig fin tur.
Så Torsdag etter kirketid: seiltur. Det blåste lite og vi tok med gennakeren og rigga til for å kunne heise den. Vi sløra utover forbi Lille Svartoksen og så kom gennakeren opp for første gang denne sesongen. 6 knops fart på 8 knops vind er fin seiling. Vi seilte ut mot Grønnholmen før vi snudde og kryssa innover igjen. Og varmt var det, trengte ikke vindbuksa og ei stund sto mannskapet i bare t-skjorta. Sjøen er alt blitt 9 grader og lufta holdt10.
Drømmepåske for oss her i Bodø.
Og enda er det ikke over. yr.no melder drømmevær på lørdag.
Hvis du er på facebook så kan du se flere bilder fra både ski og seilturen på Eriks bilder.

søndag 5. april 2009

Ski eller seil? Ja, takk begge deler...




Det var ikke så gode værmeldinger for påska i begynnelsen av uka, men så ble de bedre og bedre ettersom palmehelga nærmet seg, mens uka fremdeles ikke ser så bra ut. Det gjaldt da å bruke dagene. Skal en seile eller gå på ski er luksusspørsmålet.
Jeg valgte seiling fredag og lørdag og så ski etter kirke tid på søndagen og det var gode valg.
Fredag fikk jeg ha en barnehage i kirka først å vise altertavla og hendelsene fra påska og så gikk jeg i båten. Det blåste frisk bris og jeg beholdt revene i storseilet siden jeg seilte aleine. Satte kurs i Hernesskagleia, runda Røssøy og satte nok en gang kurs for Kvittingane ved Landegode, 7-8 knops fart utover og velrundt la jeg opp til en skarp kryss mot Nyholmssundet.
Lørdagen ble det flere folk ombord, Olav Arnt som kaller seg Ole Brum seiler siden han sier ja tilbegge deler når han blir spurt om tradisjonstrebåter eller "tupperware" og Tim Stern, Bodins nye kantor ble med Fie og meg. Vi seilte ut Hernesskagleia og jibba et stykke etter Hernesskagen slik at vi fikk en fin slør mot Bliksvær. Hadde en fin spasertur på Bliksvær før vi spiste lunsj i kokpitten i deilig solskinn. Returen ble en fin kryss i 10-12 knops vind.
Søndagen gikk turen om Ørnvassbu til Erlingbu om Båstoliskaret og ned til Arlia i Sandjordløypa. Det var litt hardt i løypa opp til Ørnvassbu, nydelig føre og stilt oppe på fjellet og ned til Erlingbu og det samme kan sies om turen rundt Båstoliskaret. Og så en forrykende fart nedover. Jeg var glad for å ha tatt stålkant skiene idag.