fredag 28. mai 2010

middagspause på fjorden

Halvveis til Værøy, vi leder var klasse, men tar oss likevel tid til middag. Livet er godt her ute selv om farta har synke til 4.4 kn. Sola skinner og vi synger.

nr 5 på prerace

Pause etter prerace. Vi ble nr 5 etter en spennende innspurt hvor vi tok Lucille på de siste 200 meterne og akkurat holdt Tonny og Sula Basana bak oss. Vi er fornøyd.

onsdag 26. mai 2010

Fint å seile regatta igjen, men det kunne godt vært mer vind.



2-4 s/m vind er ikke vår spesialitet, men det er god seiltrening. Løpet starta inne ved Moloen og vi kryssa oss ut til bøyen på Langdragan og så var det bare å komme oss inn til mål.
Vi kom ikke spesielt godt ut i starten og var snart fra seilt av de fleste. Vi måte vike for en styrbord båt og kom enda litt lenger bak, lot Pulverheksa seile forbi oss i lo så vi stoppa nesten opp, fikk ei vindkantring og sterk strøm som førte til et ekstra slag. Da vi endelig runda bøyen fikk vi raskt opp gennakeren. Men måtte skjære mer opp en kurs på mål og fikk litt tilleggsvei på det. Emma valgte å holde kurs rett på mål med spridde seil, ville det ha lønt seg for oss??? De slo oss, men var jo godt foran oss med merke runding så det er ikke godt å vite om vi tok inn på dem eller ikke?? Nest sist i klassen. Vi håper på bedre vind neste gang. Trøsten er at vi fikk litt gennakertrening og det er både lærerikt og artig. Ombord i dag var Martine, Tonny, Berit Eirik og Bernt. Vi holdt humøret hele veien og var egentlig fornøyd med innsatsen.

mandag 24. mai 2010

Spleis har fått sin årlige opppussing


Tirsdag 18. mai ble Spleis heist på land, reingjort under, bunnsmørt, polert og voksa på skrogsidene og på dekk. Og litt småting ellers. Tonny, Berit, Fie, Jørn og Bernt var i sving og etter to kvelder var båten klar til å settes ut igjen. Det skjedde mellom slagene i bystyret torsdag ettermiddag. Godt å være to eiere. Det hadde tatt litt mer tid om en var aleine..........
Nå er båten på sjøen igjen og jeg hadde Andreas med en liten tur i solskinnet fredag.

onsdag 12. mai 2010

Fin kveld på sjøen med noe dårlig resultat




Sola skinte og vi holdt varmen, men vinden var ikke mye å skryte av. Kulingen som yr lova blåste vekk på formiddagen og vi fikk oppleve vind som kantra til stadighet fram og tilbake og til sist snudde rundt 120 grader. Styrken var fra 0 til kanskje 10 knop i et heldig øyeblikk. Lite vind har aldri vært vårt føre og vi blir for tunge til å bare skli gjennom skiftningene.
Så ble vi fraseilt av Anemone ikke bare på LYS, men fysisk. Også Sofie og Tora var langt foran oss. Synf for Sofies at deres veldig gode start var en tjuvstart og de ble diska. Så ble det en 3 plass på oss. 8 båter var med i vår klasse, så var det ikke så helt galt. Ombord i dag var Per (en av helgas kursdeltakere), Tonny, Berit og Bernt.

Og denne helga må det bli seiling. Jeg har to båter til disposisjon. Den flunkende nye Bavaria 32 tegnet av Bruce Farr ligger igjen i Bodø etter et besøk fra Hovde Maritim i Henningsvær og jeg har lovet å demonstrere båten om noen ønsker en tur ut. Det er bare å melde seg.

onsdag 5. mai 2010

Spleis vant igjen


I dag bare gleda jeg meg til seilas. Rimelig vær og vind var meldt. Da vi kom til skippermøtet var vinden imidlertid svært avventende og slapp, men da vi kom oss i båtene ulte det i mastene. Vi fant det best å beholde et rev i seilet da vi gikk ut. Vi var mange ombord denne ganga også: Wenche hadde med Synne og Skage, så var det Martine, Eirik og jeg. Starten gikk rett utenfor Moloen og så seilte vi rundt Røssøya, rundt bøyen ved Siriskjær til bøyen ved Langdragan og babord runding på grønnstaken ved Langstranda. Det var kryssing ut Skagleia og så slør og plattlens resten. Vi starta rimelig bra og kom ganske fort i ledelsen og holdt den inn. Mannskapet begynner å mestre båten bra og vi ble bedre og bedre i slagene ettersom vi kom utover i Skagleia. Jibbene gikk fint og vi satte spribommen to ganger. Vi kan være godt fornøyd med dagens innsats og kan legge ved flott bilde av mannskapet som Wenche tok. Dårlig at en ikke får poeng lenger for damer og unger og nye gjester for i dag hadde vi fått full pott.

søndag 2. mai 2010

Gudstjeneste på Landego




Jeg har fulgt ivrig med på værmeldingene de siste dagene for jeg skulle ha gudstjeneste på Landegode i dag og sagt tidlig at jeg skulle seile ut. Hele tida har yr og storm meldt litt forskjellig vær fra hverandre og de har endret varselet flere ganger. En dag klarte de dessuten å ha forskjellig varsel på de to på nettet og et tredje varsel på NRK. Det er med andre ord ikke så mye å stole på. I dag var det meldt snø/sludd/regn meste parten av dagen. Heldigvis slo det ikke til. Vi starta i lett overskya vær i dag morges, fikk ei lita snøbygge på oss rett før Landego og ellers ganske fint vær. Det kunne selvfølgelig vært litt varmere, men kulda har vi tross alt klær for. Vinden fikk de noe mer rett om, det var meldt frisk bris/kuling og det var stort sett frisk bris.
Jeg hadde vært heldig å få en organist med som gjerne seilte: Ola Smeplass og så var Wenche med som mannskap og for å se an forholdene på Landego. Med nord-vest vind ble det en skarp kryss utover og for ikke å stresse sånn hadde jeg satt to rev i storseilet og rulla godt inn på genuaen. Vi gikk ut fra havn i 8 tida og var i havn på Landego før 10:30.
Det var bra oppmøte på gudstjenesten og mange barn. Som postludium sang vi med barna.
Og Landegode folk har den gode skikk: å alltid ha kirkekaffe.
Turen innover gikk betydelig fortere med ganske jevnt mellom 7 og 8 knop og maks på 8,8.
Og så sparte vi bispedømme for ca kr 6000 og miljøet for en del også.