onsdag 29. august 2012

Tirsdagsseilas med gunderstart og Spleis vant

Starten er gått utenfor grønnstaken ved Langstranda, det blåser frisk bris fra Ø/SØ. Det var mye kastevind under seilasen, vi målte opp i 30 kn. Ei tid seilte vi med 2 rev i storseil og bare litt av genuaen ute.

Vi har runda oppe ved moloen og skal lense ut mot LilleSvartoksen og Magnus er på fordekket for å sette spribom.

Da er seilene satt og  vi er klar og tar opp jakta på Lerke og  Caro 2 som ligger foran oss. De seiler som vanlig godt og er vanskelige å ta.

Mannskapet denne kvelden Skage, Bernt, Tord, Magnus og Arne, og fotograf Wenche. Det ble en del å gjøre med å ta inn rev sleppe ut rev, rulle inn genua og slippe ut osv. Men alt gikk veldig kontollert og fint.

Vi må stadig passe oss for Lucille og Mås som kommer bak.

Båtene er godt spredd utover, når det skal rundes får en se ordentlig hvordan en ligger ann og hva som har lønt seg. Vi var godt fornøyd med seilasen, på siste legg fra Lille Svartoksen til mål klarte vi å seile fra Caro 2 og Lerke. Og på slutten økte vi forspranget på Lucille som kom inn som nr 2. Godt seilt mannskap. Og takk for bildene til Wenche.

torsdag 23. august 2012

Stille seiling i regn




Det var lova laber bris fra kl 18:00, men til tross for utvida maks tid kom ikke vinden før vi var kommet inn. Selv det ganske korte løpet som var lagt opp klarte vi ikke. Det endte med en forkorta seilas ut til Langdragene og inn til mål. Og ingen båter kom inn til vanlig makstid 20:30.
Vi hadde en elendig start også i dag (jeg innser at det er en del å hente der og at det trengs trenning). Men vi kom godt ut av det med veivalgene på kryssen og runda først rundt bøyen ved Langdragene. Vi satt spinnaker nesten med en gang vi hadde runda. Men det var svært lite vind og det gikk seint.
Det er rart at 0,5-1 kn kan skape entusiasme, og 1,5 kn jubel! Like artig er det at 50 voksne mennesker frivillig legger seg ut på fjorden og driver i regnvær en tirsdag ettermiddag og er entusiastisk om det i tilegg. Det må ha regna ganske mye for jeg var bra blaut etterpå, men da det sto på kjente jeg det ikke. Seilinga tar all oppmerksomheta.
Swai lå lenge bak oss og samme med Caro 2, men de kom før oss i mål. Men at vi holdt dem så lenge i den svake vinden gjorde oss bra fornøyde. På LYS slo også Lerke oss, men vi var svært fornøyd med en tredje plass i den svake vinden. Det er liksom ikke Spleis vind.
Nå leder vi serien med 4 poeng over Lucille som nr 2.
Om bord i dag var Karin og Marthe, Helge, Magnus og Bernt. Godt jobba, mannskap.

onsdag 22. august 2012

Seiling i august


Etter å ha vært på reise i 3 uker var det godt å få seilt igjen, og en tur til Helligvær er topp.


En nydelig kveld ute i Lyngvær, vi ser over til Værøy.
Tur på Keiservarden er også fint, merkelig hvor mange båter som ligger inne selv på en så flott dag. Men en var ute.
Og så begynte tirsdagsseilasene, jag hadde langreist mannskap denne dagen, min eldste bror Øyvind og min far Tov (92).

Og på onsdagen dro vi på tur. Ved Fugløy ble vi innhenta av tåka.

Vi gikk i ganske tett tåke fra Fugløy til Støtt den kvelden og neste morgen var det tett lenge.

Men etter Engavågen var det flott og vi gikk inn til Svartisen i nydelig sommervær. Bedre blir det ikke.

Vakkert? Ja, det er en del av det vi lever av og så all den mektige naturen rundt.

Vi kom oss helt til Myken.

Og Fleinvær, flott skulptur som er satt opp der. Legg merke til teksten.

Og så drar hyttefolket hjem søndag kveld.

Vi fikk enda en kveld og en ny dag med noe tåke som i grunnen bare gjorde landskapet spennende.  Ei uke går fort i våre dager....

onsdag 15. august 2012

Høstens første Tirsdagsseilas


Høstens første tirsdagsseilas på årets første skikkelige sommerdag. Seiling i t-skjorte og shorts, slikt kan en like. Og så er det fint å ha ei ukes ferie.
Mannskapet denne tirsdagen: Øyvind, min eldste bror, og min far, Tov, på 92, og Fie som har tatt bildet. Nydelig seilas i ganske stille vær. Vi ble nr 5, men hadde oppe gennaker to ganger med et så pass utrent mannskap. Det er bra.

Posted by Picasa