tirsdag 16. oktober 2012

Herlig høstseiling

Utsikten fra Junkerfjellet i Bodø søndag, Bodøs fantastiske seilområde.
Høst med snøen som kryper nedover fjellene

Men snøen og isen legger seg aldri på havet og vi kan seile hele året
Og en er ikke aleine der ute

Store Svartoksen

Og så disse flotte profilerte øyene: Landegode i sikte



og Fugløya

Og så er enda en dag gjort
Da var vinterseilene kommet på Spleis. "High Tech" seilene har gjort sin gjerning en sesong til og det har vært en god sesong. Spleis har vunnet NOR 2012 (Shorthanded seilas tur/retur Bodø), Klubbmesterskapet i Bodø Seilforening, Tirsdagsserien 2012 og blitt nr to på både Vestfjorseilasen og Landegodeseilasen. Jeg er godt fornøyd.

Men det er ikke slutt på seilinga for i år. I dag hadde jeg en fantastisk seilas. Lyset og sikten var helt spesiell. Jeg tenkte det er flott å seile i shorts og lignende, men finere enn en høstdag på sjøen blir det ikke.

søndag 14. oktober 2012

Landegodeseilasen 2012 seilte inn kr 10.000 til TV-aksjonen

Dagens mannskap: Anette, Petra, Kjartan, Bernt, Unni og Fie som er fotograf

Vi er kommet godt i gang, seiler genaker og ligger blant de fremste. Hele 18 båter deltok.

Vinden som var lovet at skulle være stabil hele dagen forsvant likevel og vi må balansere båten med å sitte i le.

Stilla krever også energi, sjokolade hjelper på.

Sammen med Ashiki kom vi oss ut av vinstilla og fikk vind før de andre som ble liggende igjen. Det ble ettehvert bra avstand mellom oss. Vi ble nr 2 med bra margin til de andre. Men gledeligst denne lørdagen var at så mange deltok og fikk en så flott dag på sjøen og seilte inn kr 10.000 til TV-aksjonen/Amnesty.

onsdag 3. oktober 2012

Det gikk fort denne tirsdagen....



Gennakeren er kommet opp og vi konsentrerer oss om å ta Caro 2

Anette, Arne, Magnus og Bernt mønstra på på årets siste tirsdagsseilas ombord i Spleis. Det var satt opp gunderstart og vi var 4 båter som starta med 1,13 i LYS, 7min 33 sek etter første båt ut.
Også har vi klart det, vi er foran
Vi hadde en ganske god start og tok igjen flere båter allerede på første legg opp mot moloen. Etter runding heiste vi gennaker noe som var svært lønnsomt. Vi seilte forbi en del båter til og hadde så bare Caro 2 og Helena foran oss. Men vi holdt tydeligvis  best fart utover 7-8 knop og var like ihekken på dem ved runding på Breigrunnen.  Etter rundinga lå vi med klart høyere kurs enn de to andre og halveis mellom rundingene var vi forbi. Det ble tett kryss innover fra Svartoksen. Men det flotte med østavinden er at det er lite bølger og en får god fart. Vinden var mellom 12 og 16/17 knop helt på grensa til at Spleis må reves. Men med den nye akterstagsstramminga, tåler vi mer vind og kontrollerer det bedre enn før. Vi holdt jevnt 6-6,5 knop oppover på kryssen og var svært fornøyd med seilinga.

Med telefonkamera og mørke kan det se ut som de andre er langt bak..

Det ble vår 8. seier i årets serie og vi står med 8 første og en andre plass som tellende. En god sesong for Spleis og på slutten av sesongen har vi rekruttert nytt godt mannskap.  Vi ser alt fram til neste sesong.