søndag 30. mars 2008

stille i Henningsvær

Vi starta tidlig i dag og var ferdig tidlig. kursdeltakerne hadde 10 timers biltur foran seg. Men de dro fornøyde hjem med enda større entusiasme for seiling, nå vet de jo litt om hva det går ut på. Det er artig å være med å gi videre noe som gir på mye til en selv. Jeg sier til lykke nye seilere!

lørdag 29. mars 2008

mye seiling i Lofoten denne helga

Jeg er og holder seilkurs i Henningsvær denne helga. Seiler en Bavaria 40 vision og har nettopp snakka med folk fra fembøringene Kjerringøy og Hildringstimen som også ligger her. De skulle ha fiska i dag, men det var ingen fisk så seilte de heller fram og tilbake mellom båtene som lå og fiska. Vi så også jekta Brødrene og det ryktes at Anna rogde lå og seilte i en fjord her. Så har det også vært det flotte seilværet nydelig sol og frisk bris. Og jeg har hatt svært intereserte og motiverte kursdeltakere.

torsdag 27. mars 2008

Ski eller seil, fritt valg på øverste hylle.







Det ble virkelig ski-påske, nydelige skiforhold og godt egna for blå swix. Det ble skigåing hver dag til og med mandag. Men tirsdag måte jeg bare ut i båten, Kom hjem etter jobb og det var plussgrader, så fikk en seiltur erstatte middagshvilen. Turen gikk rundt Røssøya og inn.
Deilig å ha båten i orden med seilene oppe. Kan en ha det bedre enn når en kan velge mellom en tur på ski i marka eller en seiltur?

tirsdag 25. mars 2008

Nytt LYS-tall for Spleis: 1,08

Nytt av året på LYS-fronten er at det utstedes egne "Shorthanded LYS-målebrev fra NORLYS". De fleste båtene i Bodø har samme LYS-tall på begge LYS-målebrevene mens Spleis har fått LYS 1,08 på sitt Shorthanded LYS-målebrev. Kanskje dette er premien for at vi fikk LYS-diplomen fra Ariel etter fjordårets seilaser. Jeg regner med at jeg nå kan seile med dette LYS-tallet på CORPONORseilasen i år og ser fram til en flott sesong. Kanskje vi burde seile SH hele sesongen.
Her kan du se det flotte beviset, det står ugyldig på det, men det er bare for at jeg ikke har betalt enda.

mandag 17. mars 2008

20-30 cm med nysnø og det ble ski i stedet for seil

Men hva gjør vel det når en har et par mil med oppkjørte skiløyper rett i nærheten at huset. Og de var flott preparert også i dag.

fredag 14. mars 2008

Snart vårjevndøgn


Om bare få dager er det vårjevndøgn og sola går ned rett i vest. Fra Moloen i Bodø var det en nydelig solnedgang i dag klokka 18:00

Seilsesongen er starta!!!!



Da er sesongen i gang, seilene heist og prøvd. Første dagen onsdag blåste det litt mye, opp i 34 knop i kastene, men i dag fredag ble en nydelig dag på fjorden. De "nye" seilene fungerte utmerket i den svake vinden. Men vi må nok få sydd genuaen litt om i toppen(forkorte den). Men tross alt vi fikk se 6 knop på GPSen til tross for at vinden hele tida holdt seg mellom 5 og 10 knop. Nå må bare godværsdagene komme, vi er klar

søndag 9. mars 2008

Spleis klar for ny sesong

Endelig, nå sviver motoren og arbeidet er ferdig. Nå er det bare å få seilene opp. Den første tida vil vi seile med seil som vi har kjøpt rimelig for å ha som vinterseil. Det blir spennende å se hvordan de til passe vår båt. De har stått på en Oceanis.