onsdag 30. april 2008

besøk hos Poseidon

Vi er begynt på veien hjem. Vi går mot Athen og la inn et besøk hos Poseidon. Tempelet står på en høyde utenfor Athen og jeg hadde en spesiel opplevelse her sist gang. Vinden Snudde 180gr helt plutselig. I dag bare koste vi oss der. Sigrid har bursdag i dag og det skal feires på en taverna når vi kommer i havn. Alle er hjertelig velkommen til feiringa.

tirsdag 29. april 2008

på hav og fjell

Det er mange muligheter for turer når vi ligger i havn. Vi fikk en nydelig tur i dag tidlig til landsbyen på Serifoss. Siden har vi seilt i sol og fin vær og ligge for anker og bada. Nå er vi i Merika på Kitnos.

mandag 28. april 2008

en dag til på skeiva

Nå seiler vi fra Paros til Serifoss. Vi gikk fra Tinos i går, hadde kuling og regn med oss og holdt 7-9 kn det meste av seilasen. I dag har vi bare en laber bris. Vi holder 4-6 kn. Nå er det sol og fint, men ikke så veldig varmt. Her det 2. Påskedag. Vi feira oppstandelsen med lys brakt fra Jerusalem til kirka. Den siste delen av veien kom den med politieskorte med sirene. Vi hadde alle med lys som vi fikk tent. To at oss klarte å få med oss lyset fra Jerusalem ombord, regner med at det skal gi mye velsignelse i det kommende året.

lørdag 26. april 2008

innholdsrik langfredag

Det begynte med messer fra ca 07:30-10:00. I løpet at dagen er det så ei messe, tilsvarende lang, hvor jesus tas ned av korset. Ved 19 tida begynner en så å synge og det varer til etter 22. Da bæres epitafen (et symbol på Jesu grav) ut i prosesjon til torvet hvor en møter tilsvarende fra andre kirker. Her møtes 5 kirker og det var et musikk-korps med. Etter samlinga på torvet fulgte vi den ene epitafen til stranda. der gikk presten og bærerne ut i vannet til over livet for å be for de som er på havet. Etterpå gikk vi til kirkegården for å be for de døde.Og så endelig tilbake til kirka, hvor alle må gå under epitafen for å få velsignelse. Vi var med på mye, men vår lutherske kondis holdt ikke til alt.

fredag 25. april 2008

en dag til i havn

Og grunnen ser dere på bildet. Vi måler vinden til 46 knop i havn på Tinos, storm begynner på 41 kn, full storm er 48. Men vi har benytta dagen godt, har vært på busstur og vært og vandra i små landsbyer og opplevd mye. Det er langfredag og det er gudstjenester nesten hele dagen og snart skal vi følge prosesjonene til torvet.

vi feirer påske

Grunnen til at vi seiler i Hellas akkurat nå er at det er påske her. I går feira vi skjærtorsdag og i dag er det langfredag. Alle flaggene i byen er på halv stang. Den store markeringa er i kveld. Halve befolkninga her på Tinos er katolske, men de feirer også påske nå. Bildet er fra den katolske kirka hvor presten vaska føttene til en del av barna. Kirka var forøvrig stappfull og ungdommene fant seg plasser utenfor. Det er ekstra interesant å se forskjellene.

i havn

Vi har en rolig morgen i havn. Vi kom til Tinos onsdag og i går da vi skulle seile avsted blåste det så kraftig at vi valgte å bli i havn. værvarslinga for i dag sier enda sterkere vind på det kan se ut til at vi blir enda en dag. Vi hadde lagt inn ekstra dager på neste øy, på det blir bare litt forflytting. Ellers takker vi for alle kommentarer, vi føler oss trygge tross skifte av rormenn.

torsdag 24. april 2008

Flere seilbåter

For tre år siden var jeg også med båt på Syros. Da lå vi aleine i havna. Denne ganga var det 6-7 båter i havna, bl a en moderne 3 master av flotteste slaget. Det er tydeligvis blitt enda mer populært å seile her nede, og det er godt forståelig. Her allerede som den beste nordlands sommer, men 20 gr i vannet, utleie prisene på båtene er dessuten svært lave.

onsdag 23. april 2008

Alle mann på dekk i kuling

Dette bildet skulle vært sendt i går, men kom vist ikke fram. Vi seilte fra Kitnos til Syros i frisk bris/kuling. Det begynte med at genuaen plutselig fauk ut og gav opp ei veldig krenging. Det skremte nok enkelte, men da vi fikk ordna oss fikk vi grei fart og nærma oss Syros med 7-8 knop. Det ble nesten hele turen under seil og mange fikk prøvd seg til rors. Før vi dro hadde vi en flott tur til choraen, øyas landsby. Det gav litt trim, en mil ca. Noen av oss fikk også tatt oss et bad i den varme kilden.

det kan ta si tid

Det kan ta si tid når alle skal fotografere alt og alle har store minnekort og mange bilder igjen. Dere er herved advart: det kan ta si tid om en at disse til vise deg bilder fra Hellas.

mandag 21. april 2008

En lang deilig dag på sjøen

Vi starta allerede i 7 tida mens kirkeklokkene ringte til første gudstjeneste. Det var vindstille og vi gikk for motor. Vi fikk tre ikke så lange perioder med seiling og det var deilig. Sola varma selv ute på havet, men da vi kom i land kjente vi hvor varmt det hadde vært. Området her er kjent for delfiner og de kom og hilste på oss da vi var utpå. Nå sitter vi ute og spiser, souflaki, greske kjøttboller og deilig lokal kake og her er 23 grader. I morgen blir det tur til choraen og bading i den varme kilden etterpå.

søndag 20. april 2008

Badesesongen har begynt

Dette har vært vår varmeste dag og da vi var like ved ei flott badestrand var det tid for et bad. Vannet holdt minst 20 grader selv om noen mente det var for kaldt. Nå har vi nettopp avslutta måltidet på en hyggelig resturant,folk rundt meg virker litt døsige og så kom de her med frukt som en avslutning. Det kommer få klager på livet herfra.

palmesøndagsutflukt

Etter kirketid (07-10) var det tid for søndagsutflukt. Vi leide minibuss og besøkte Aphia tempelet fra 490 f kr. Geir var bestyrtet over at heller ikke her tas presteboligene vare på. Men kirker kan de. Verdens nest største ortodokse kirke, bygd langt ute på landet på ei lita øy med bare 12000 innbyggere var imponerende.

lørdag 19. april 2008

seilinga har starta.

Gresk salat, stekt fisk, reker, blekksprut og sardiner på en hyggelig utekafé med gresk musikk i bakgrunnen. Vi slapper av etter en fin dag på sjøen. Fikk fin slørevind fra sør over til Aigina og holdt 5-6 kn nesten hele veien. passasjerene læres opp til mannskap og gjør en god jobb. I morgen kan skipperen bare gå å legge seg mens vi seiler. Palmesøndags gudstjenesten starter kl 07 og holder på til kl 10. Vi må snart gjøre opp klare.

fredag 18. april 2008

I Athen

Så er vi vel fremme i Athen. Nyter varmen og de mange kjente stedene: syntagma,akropolis, agoraen, plakaen, lunsj på fortausresturant osv. Har fått instalert oss i båten, ordna papirer og havne politiet. Så er alt klart til seiling i morgen. Vi nyter sommeren, kos dere med vinteren i Bodø. Wenche sender klem til sine.

onsdag 9. april 2008

Spleis har ikke brent


Før jeg mottar flere bekymrede telefoner finner jeg det riktig å meddele at det ikke er Spleis som ligger utbrent ved kai i Bodø.
Båten er riktig nok en Bavaria 33 cruiser, men har ikke tidligere hørt til i Bodø. Noen sa at den var kjøpt inn for reparasjon etter en brann i sikringsskapet. Det ble sagt at skadene inne i båten ikke skulle være så store som det så ut som, men var mest røykskader.