søndag 31. august 2008

Nytt mannskap på Spleis

Lørdag var Spleis ute og testa nytt mannskap. Umberto kommer fra Italia og har erfaring som Laser seiler. Han skal være i Bodø det neste året som elev på Bodø VGS. Han vil nok også være med om bord på Spleis flere ganger ettersom han bor hos skipperen.

Sabato “Spleis” e’ uscito a mare provando un nuovo membro dell’ equipaggio.Umberto viene dall’Italia,e ha navigato sui Laser.Quest’anno studia alla Bodø vgs.Probabilmente lo vedrete come membro dell’equipaggio dello “Splein” perche’ vive con la famiglia dello skipper, Bernt.

fredag 29. august 2008

Seiling med HiBo studenter


4 studenter og studentpresten var med Spleis på seiling i dag. Artig å se den entusiasmen en kan være med å skape, et "kick" skreiv de etterpå og uttrykte at de gjerne ble med en annen gang. Tilsammen var vi 7 båter og 24 studenter.
Tar med et bilde fra en tidligere seilas med studenter som en illustrasjon.

onsdag 27. august 2008

Fin seilas, dårlig resultat.

Det var shorthand seilas denne tirsdagen og Tom Inge Fygle Hansen seilte med meg denne ganga. Han har egen seilbåt en First 31.7. Jeg synes vi fikk det meste greit til, men prøvde flere ganger å seile genaker og det lønte seg slett ikke. Båter som vanligvis seiles i fra holdt følge med oss. Men jeg synes jeg lærer noe hver gang og særlig var det greit for meg å få genaker trening.
Denne seilasen telte ikke i tirsdagsserien og det var bare greit for oss.
Som vanlig var det fint å være ute å seile, så da så................

lørdag 23. august 2008

Nye Havhesten har tatt opp jakta

Nye Havhesten ble i dag observert mellom Rødøy og Bolga i full fart, opptatt med å seile fra Spleis.Asbjørn har sagt at han skal ta det mer rolig med regattaer og slikt, men jeg vet ikke? Vi hadde den tvilsomme glede å være første Bodø båt som de seilte fra, men la merke til at motoren ble ivrig brukt enda det var grei seilvind.

torsdag 21. august 2008

fisk te middag

Det ble fisk til middag her ombord. Jan Eirik dro opp to 2-3 kilos på ei grunne mellom Træna og Lovund. Lovund har regnvær, men vi har fått oss en tur i land likevel. Vi har blant annet vært på motormuseum. Fikk låne nøkkel i hotellresepsjonen og så var det bare å gå ned. Slik fungerer det på Helgelandskysten.

fisk te middag

Det ble fisk til middag her ombord. Jan Eirik dro opp to 2-3 kilos på ei grunne mellom Træna og Lovund.

Under Trænstaven

Vi lå på Sanna i natt og har både vært i kirkehellern og gått til toppen gjennom tunnelen. Nå har vi kurs mot Lovund.

tirsdag 19. august 2008

valvær og Myken

Vi har i dag vært på Valvær og ligger nå på Myken. Har seilt en god del genaker i rolige timeforhold.

0 vind og Jan Eirik prøver fiskelykka

0 vind er ikke mye å seile på så nå går vi sakte fart langs Støtt og prøver å fiske litt. Et raskt forsøk i går gav oss fersk sei til middag. Vi har kurs for Valvær og Myken. Det svømmer 2-3 niser rundt oss. Midt i skrivinga har det blitt 3 kn vind og vi har tatt ut genoaen og slått av motoren.

torsdag 14. august 2008

på lens inn Folda

Da går vi innover Folda med genaker og 4,8 kn. Lå på Kjerringøy i natt og er på vei til Nordfold.

onsdag 13. august 2008

Vi vant vår 4 tirsdagsseilas i år


Så er første tirsdagsseilas seilt. Arne Tøsse, Fie og Bernt stilte som mannskap denne tirsdagen. Det skulle være ”langseilas” og løpet ble lagt helt ut rundt Hausen. Vi starta ved grønnstaken ved Langstranda og kryssa inn til ytterste startbøye. Denne ganga var vi foran Caro 2 i starten, men Linda var raskest ute og leda opp til første runding. Vi runda som nr 2 og da vi heiste genaker seilte vi fra Linda som var uten. Caro holdt seg tett på oss. Da vi ved en vindreining før Hausen synes det ble for skarp vinkel til vinden og tok genakeren fortsatte Caro med spinnaker og seilte seg helt inn i hekken vår. Men vi klarte å komme foran i rundinga og på legget tilbake til Langdragene og mål i Moloåpninga tok vi stadig fra alle båtene unntagen Ariel i største klasse. De kom stadig inn på oss. Og på siste legg tok de fra oss og ble først i mål. Men vi hadde god margin på dem og etter utregningene slo vi dem med 1 ½ min. Vi var spente på om vi hadde slått Caro 2, men det holdt godt….. over 2 minutter.
Det var vår 4 seier i serien.
Neste tirsdag blir vi ikke med, jeg skal ut å seile med en venn.
Jeg legger ved et bilde fra en annen regata hvor Spleis er foran de fleste.

søndag 3. august 2008

12,5 kvm byen Risør

12,5 kvm seilbåt var den første ordentlige seilbåten jeg var med. Jeg hadde onkler som hadde slike båter og vi var heldige og fikk være med. Disse båtene ble først bygd på 30-tallet og var svært populære på Sørlandet på 60-tallet. Siden tok BB11 og Ynglingen over. De senere årene har de i Risør tatt vare på disse båtene og det seiles svært aktivt med disse. Her er starten på lørdagens seilas.

trebåtfestival i Risør

Jeg gikk glipp av kong Haralds seiling i Risør, men kom dagen etter og fikk se 6 12 metere seile regatta. Det var flott. Artig å se på regatta av og til.