tirsdag 30. september 2008

Vi vant vår 6. seier tross strev med genaker


Det var gunderstart igjen på tirsdagsseilasen, dvs at vi starta etter LYS-tallet vårt (handicapet). Starten gikk ute ved Grønnstaken på Langstranda. Vi starta sist i vår klasse 10 min etter første båt. Så kryssa vi inn til bøyen ved Moloen. Starten var ikke så veldig god siden vi strevde litt med å få seilet ut og inn. Vel rundt bøyen var det klart for genaker vi fikk heist den og den fikk flott fart på båten og vi kunne se at vi nærma oss de andre båtene med god fart. Men ved gibbinga rundt Røssøy fikk vi ikke genakeren rett rundt og den hang seg opp rundt forstaget med ganske stort press i seg og med tilsvarende strev for å få den inn. Jeg valgte bare å få den ned og så rulle ut genuaen. Da vi vel hadde gjort dette var jeg forbauset over hvor lite vi hadde tapt og ved rundinga rundt Lille Svartoksen, tok vi igjen mye av det tapte med ei tett runding og høy kurs etter runding. Vi gikk ganske nærme staken ved Paradisbukta og vant høyde på det og da vi slo mot Langdragan så vi at vi hadde tatt mye innpå de to båtene foran: Anemone og Caro 2. Vi kom med babord halse opp mot dem og valgte å slå før vi kom helt opp til dem. Vi kunne så legge kursen høyere enn de begge og da vi slo nærmere løkta på Hjertøya var vi foran dem. På vei mot Grønnstaken måtte vi slå for en lastebåt som ikke syntes å ha lyst å ta hensyn til en spennende seilas. Men vi rundet først på grønnstaken og så var det bare å sette kurs på mål. Det ble vår premie å få lov å ligge å kontrollere innkomsten for de andre. Og det gjorde vi med glede.

Om bord i dag var Marton og Wenche, to økonomistudenter fra HiBo og Bernt, god innsats dere!

Tar med et bilde fra en tidligere tirsdag.

søndag 28. september 2008

Bodø i vinden



Bodø har virkelig vært i vinden denne helga til fortvilelse for de som skulle ha arrangement og ikke minst oss som skulle seilt til Landegode og hatt med oss masse folk osv. Men en trengte ikke ta båten ut av båsen for å kjenne at vinden tok tak og la den over.
Vi for satse på noe mindre vind tirsdag og så prøver vi å seile Landegodeseilasen neste lørdag.

onsdag 24. september 2008

En begredelig tirsdag

Det ble en begredelig tirsdag, det hadde vært flott å seilt i litt kuling eller liten kuling da, men når vinden kom over 30 knop på måleren mens vi lå i båsen, da fikk også de få oppmøtte skipperne sine betenkligheter. To båter stakk nesa ut, men vi avlyste selve seilasen og gikk litt slukøra hjem.
Kunne vi bare fordelt vinden denne tirsdagens og den forrige så hadde vi hatt fin vind begge gangene.
Vel vær er vær og så får vi håpe på at det blir seilanes på lørdag, da går Landegodeseilasen.

søndag 21. september 2008

Kulingsseiling i Henningsvær



Det var bra med gammelsjø utenfor Henningsvær lørdag, noen fikk virkelig kjenne på det når de satt bøyd over vinsjer og tau for å lære seiling. Så ble det best å finne litt roligere farvann inne under Vågakallen. Og de ni deltakerne fikk øvd seg på alt som skal til for å mestre seilbåten.
Sola skinte og gav oss en fantastisk dag på sjøen.
Søndagen blåste det betydelig mer, fra 10 - 30 knop ble målt på vindmåleren og selv inne i det mer lukkede farvannene kom vindbygger som gjorde at deltakerne følte båten ble lagt flat. Og et par ganger så jeg rordamene bare henge i rattet uten dørk under seg. Men de mestret det og sandelig satt de og gliste på rekka da vi gikk ut i kulingen og testa båten.

lørdag 20. september 2008

god morgen Henningsvær

Etter en uvanlig regnfull kveld våkne vi til sol og skyfri himmel. Det er stille inne i havna, men utpå havet er det vind. Vi har 9 kursdeltakere hos Hovde maritim. Alle nye seilere, 5 menn og 4 damer. Vi skal seile med en bavaria 38 og en 40.

tirsdag 16. september 2008

Stille, stille måneskinnsseilas

Det var ikke mye vind så det gikk sakte og vi kom oss ikke til mål før makstida (20:30). Men det kan vel sies å være en maks seilas. Og en må beundre alle sammen som holder koken helt til tida er ute, og ingen vil være først til å slå på motoren……………
Bare Ariel kom inn før makstida så seilasen gav 8 poeng for alle, dvs status quo på sammenlagt lista.
Men vi fikk seilt genaker og det holder oss opptatt hele tida. Om bord i dag var Wenche, Marton, Fie og Bernt

lørdag 13. september 2008

stille seilas mot Helligvær

Det blåste ikke mye, men nok til 3-4 knops fart nesten hele veien til Lyngvær. Men da var sola gått ned og vinden nesten borte på ble det motor inn til Sørvær. Men for en nydelig kveid - fullmåne og det nydeligste lys skjær etter sola.

onsdag 10. september 2008

Nydelig seilas tirsdag kveld


Det blei en nydelig seilas tirsdag kveld. Godt og varmt så en stod i bare t-skjorta hele turen. Og så hadde Svein finne vind for oss nok til nesten hele seilasen og bare det var et kunststykke. Og sannelig er det en sjans å ta å sende en tirsdagsseilas gjennom Nyholmssundet to ganger, men det gikk bra, og var langt bedre enn å seile mot Svartoksene eller Hausen hvor det var blankstilla.
Dessverre vant vi ikke starten denne ganga og kom i fisen til Caro 2 helt fra begynnelsen. Gjorde et slag for å komme unna, men de bare seilte seg rett gjennom Nyholmssundet uten slag og var langt foran oss. Vi hadde fin fart mot rundings merket, Kalvholmgrunnen ved Ausvika og var helt i ryggen på dem ved rundinga. Men så klarte de å seile gjennom stilla ved Bratten og Nyholmsundet så si uten stopp og vi å flere minutter og baksa med genaker ved Bratten og fant ikke vind. De var inne 14 minutter før oss. Og bakfra kom de noe mindre båtene.... Vi hadde ikke sjans og ble nr 4.
Men så var det det om det var så lurt å seile så fort når det var så fint utpå. Et eventyr var det å seile i kveld og vi koste oss selv med all genaker justeringa.
Ombord var bare Wenche og Bernt av de faste, men vi var glad for å ha Helge med som tok roret når jeg kjørte genaker og Torstein som var møtt opp på molostua, men som har seilt med oss før. Takk for innsatsen til mannskapet.

onsdag 3. september 2008

Spennende seilas tirsdag


Det ble en spennende tirsdagsseilas med Gunderstart, dvs at båtene starter etter handicap og første båt i mål er vinner. Det ble lagt opp til et forholdsvis langt løp og vinden var god så det var bare å glede seg. Vi gikk ut 9 min etter første båt så det var bare å legge opp til innhentinger. Vi tok de første båtene på første kryss fra langstranda mot moloen, så var det et langt lenselegg utover mot Breigrunna og selv om vi halte inn på en del båter så ble ingen innhenta, det var først på legget opp mot Lillesvartoksen at vi tok fra en del. Ved rundingen satte genua skjøtet seg fast ved jibbet slik at genuaen bakket seg og vi kom vel nærme Svartoksen en tid. Men vi klarte å holde fart i båten og ordne opp og likeetter var vi nr 2 i seilasen. Bak oss hadde vi sett noen av de større båtene komme i god fart, og særlig fryktet vi Springer. Men på vei mot Laangstranda og mål var det bare Caro 2 foran oss vi konsentrerte oss om. Vi seilte forter enn dem og så for oss en hard duell. Finn Arne er ikke den som en kommer lett forbi. Men da de gjorde sitt slag utover fikk de problemmer med forseilsskjøtene og ble liggende litt nesten stille, lenge nok til at vi kunne slå opp på dem og seile fra. Vi var ikke helt sikre før vi så at de etter andre slag nok mangla høyde til moloåpninga, særlig siden vinden som regel kantrer i moloåpninga. Det gjorde den også, men vi klarte akkurat å gå inn uten slag og vant med en grei margin. Vi er stolte av vår 5 seier i serien og 7 poengs ledelse i sammenlagten. Ombord var idag Jessica fr Canada, Cecilie fra Hemnes, vårt nye italienske mannskap Umberto, Marton og Bernt. Vi legger ved et bilde av dagensmannskap tatt av Marton.