lørdag 26. april 2008

innholdsrik langfredag

Det begynte med messer fra ca 07:30-10:00. I løpet at dagen er det så ei messe, tilsvarende lang, hvor jesus tas ned av korset. Ved 19 tida begynner en så å synge og det varer til etter 22. Da bæres epitafen (et symbol på Jesu grav) ut i prosesjon til torvet hvor en møter tilsvarende fra andre kirker. Her møtes 5 kirker og det var et musikk-korps med. Etter samlinga på torvet fulgte vi den ene epitafen til stranda. der gikk presten og bærerne ut i vannet til over livet for å be for de som er på havet. Etterpå gikk vi til kirkegården for å be for de døde.Og så endelig tilbake til kirka, hvor alle må gå under epitafen for å få velsignelse. Vi var med på mye, men vår lutherske kondis holdt ikke til alt.

2 kommentarer:

agnes sa...

Spennende å følge med på det dere opplever! Fargerike tradisjoner, gleder oss til referat og mere bilder ved hjemkomst! Hilsen Marit og ungan, som følger spent med på bloggen hver kveld.

Olav A. Larssen sa...

Påsken på Tinos er nok så absolutt en høydare i forhold til da vi var der sist. Da var det jo ikke noen spesiell feiring som vi fikk med oss. Vi gjør nå klar for avreise til Roma. Vi får i alle fall med oss Kr. himmelfart.
Jeg gjør meg nå klar for engudstjeneste tilpasset luthersk liturgisk kondis olav