onsdag 10. september 2008

Nydelig seilas tirsdag kveld


Det blei en nydelig seilas tirsdag kveld. Godt og varmt så en stod i bare t-skjorta hele turen. Og så hadde Svein finne vind for oss nok til nesten hele seilasen og bare det var et kunststykke. Og sannelig er det en sjans å ta å sende en tirsdagsseilas gjennom Nyholmssundet to ganger, men det gikk bra, og var langt bedre enn å seile mot Svartoksene eller Hausen hvor det var blankstilla.
Dessverre vant vi ikke starten denne ganga og kom i fisen til Caro 2 helt fra begynnelsen. Gjorde et slag for å komme unna, men de bare seilte seg rett gjennom Nyholmssundet uten slag og var langt foran oss. Vi hadde fin fart mot rundings merket, Kalvholmgrunnen ved Ausvika og var helt i ryggen på dem ved rundinga. Men så klarte de å seile gjennom stilla ved Bratten og Nyholmsundet så si uten stopp og vi å flere minutter og baksa med genaker ved Bratten og fant ikke vind. De var inne 14 minutter før oss. Og bakfra kom de noe mindre båtene.... Vi hadde ikke sjans og ble nr 4.
Men så var det det om det var så lurt å seile så fort når det var så fint utpå. Et eventyr var det å seile i kveld og vi koste oss selv med all genaker justeringa.
Ombord var bare Wenche og Bernt av de faste, men vi var glad for å ha Helge med som tok roret når jeg kjørte genaker og Torstein som var møtt opp på molostua, men som har seilt med oss før. Takk for innsatsen til mannskapet.

1 kommentar:

Andreas sa...

Så koslig da! Det er ikke alltid om å vinne