søndag 5. oktober 2008

Landegode seilasen seilte inn kr 8000 til TV-aksjonen Blå KorsDet ble en flott dag på fjorden lørdag. 17 båter og over 70 mennesker deltok i Landegodeseilasen lørdag for første gang på 3 år kunne seilasen fullføres. Det blåste sør-østlig vind fra 5-8 m/s da starten gikk og løpet var lagt rundt Hjertøyene til Kvitingene og til mål i Hjertøysundet.
Vi fikk en dårlig start og fikk mye å seile inn. Med to enkle sløre legg var det bare å peise på og loggen viste lenge fra 8-8,6 knop og det var en trivelig seilas. Vinden økte en del når vi kom på Landegodefjorden og da vi runda Kvitingane var det tid for reving av så vel genua som storseil. Det ble en ganske heftig kryss oppover mot Hjerøysundet med alt mannskap på rekka. Vinden veksla en del, og vi fant å måtte ta ut litt på genuaen, men det varte ikke lenge før det blåste fullt igjen. Vi holdt følge med Sunny Blue gjennom meste av seilasen og siden de har LYS 1,18 mot våre 1,12 var det vel ikke så verst innsats, vi klarte å ta en del inn på Norte også slik at vi på LYS kom rett foran dem og på de siste metrene hadde vi gleden av å seile forbi Lerke som selvfølgelig likevel slo oss på LYS. Vi ble nr 7 av 17 båter.
Som mannskap denne seilasen stilte Wenche med assistent Skage, Umberto, og to av mine konfirmanter fra ti år tilbake, Nina og Julie som møtte opp på brygga og meg selv. Nina og Julie hadde ikke seilt før og fikk en flott tur på fjorden som det hørtes ut som gav mersmak.
Wenche sto for fotograferinga.

Ingen kommentarer: