lørdag 14. august 2010

Seilas i tåke på Helgeland


Etter tre ukers jobbing kunne vi igjen gå om bord. Berit og Jørn hadde seilt båten til Sømna og vi fløy nedover for å hente den der. Hadde tenkt å bruke god tid i Vega/Herøy området og sakte bevege oss nordover. En telefon mandag kveld om at eldste sønnen hadde fått billetter nordover og kom til helga forandra litt på dette. Vi dro fra Berg tirsdag etter lunsj. Besøkte prosten i Brønnøy og fikk se det flotte resultatet av restaureringa av Brønnøy kirke. Skulle gå fra Brønnøysund tidlig onsdag morgen, men ble liggende til kl 13:00 før tåka hadde letta nok til å legge ut på fjorden. Når det først letta ble det fin vær og fin seilvind og vi kryssa oss oppover fjorden til vi vel hadde passert Alstahaug. Så ble det motor inn til Sandnessjøen for ikke å komme for seint i havn. 7søstrene er et fint syn.
Torsdagen ble en flott dag, vi starta i 08:30 fra Sandnessjøen og kunne heise seil rett utfor havna. Det blåste nordavind, litt kald når den kommer over sjøen, men fin å seile i. Vi kryssa oss hele veien opp til innseilinga til Selsøyvik med bare korte motorperioder. Vi la oss med brygga på Selsøyvik og spiste middag og så gikk vi for motor til Klokkergården hvor vi la oss for natta. Et par fra Lurøy i en Bavaria vision kom og hilste på. Senere gikk vi tur og hilste på ny presten i Rødøy Arne Strand. Han skal bo i seilbåten sin mens han er prest der. Rødøy skulle egne seg godt for en seilerprest, mange øyer å betjene i egen båt.
Fredag morgen hadde vi det travelt for å komme til Ørnes og møte Ole-Tov. En liten seilperiode ut av Rødøy ellers motor. Tåka lå tungt, men meldinga sa det skulle være sol. Vi håpa, vi håpa, men aldri letta det. De kom om bord på Ørnes og vi fikk handla til middagskalas. 30 årsbryllupsdag, det er vel verdt å feire. Vi la oss på svai utenfor Ely, huset til Kyrre og Reidun, og de var invitert om bord. I rundt 25 år har vi feira felles bryllupsdag i lag.
Seinere på kvelden gikk vi til Reipå og la oss. Tåka hadde i stedet for å lette tykna til. Vi hadde rundt 100 meters sikt og Ole-Tov sto i baugen som utkikk, klar med tåkeluren.

Ingen kommentarer: