mandag 20. september 2010

Landegodeseilasen døde hen

Lørdag var det tid for Landegodeseilasen igjen. Vi stilte sammen med 13 andre båter. Denne seilasen har vi seilt ti ganger nå og det har gitt inntekter for gode saker som Frelsesarmeen/kvinnehuset, Leger uten grenser, og mange år den årlige TV-aksjonen. I år var det igjen TV-aksjonen som fikk inntekten. TV aksjonen går i år til Flyktningehjelpen.
På denne seilasen inviterer vi folk til å møte opp og bli med å seile, og inntekten kommer av at alle som er med betaler minst kr 100 til saken. I år ble det over kr 8000 til Flyktningehjelpen.
Det var meldt litt vind fra morgenen som skulle avta eller helt forsvinne mellom 12 og 14. Vi la derfor starten utenfor moloen for å komme så langt som mulig før det stilna. Med fin fart starta seilasen utover, de fleste seilte spinnaker/genaker. Men vi merka fort at det var avtagende vind. Vi fikk runda Hjartøydragan/Paradisbukta og var vel halvveis til Kvitingane da det var slutt på vinden. Så lå vi og dreiv under en knop, men før kl 14:00 blåste vi det hele av.
Ingen av de faste mannskapene var med denne ganga, men jeg fikk kapra JI og med ham om bord kunne jeg klargjøre for genakerseiling. Vi fikk den opp rett før start og hadde fin seilas med kurs Lille Svartoksen, jibba før vi nådde den og hadde fin kurs på Kvitingane. Helene Safari og Unni Brinchmann var de andre om bord. Helene var også med i fjor på Landegodeseilasen.
For et år siden kom jeg hjem fra seiling i Steigen/Hamarøy sammen med Unnis mann Nils. Det var hans siste seiltur og han døde 29. oktober i fjor helt overraskende for oss alle. Nils var en av de ivrigste seilerne jeg hadde med meg. Rart å tenke på at han er borte og fint at Unni kunne være med på denne seilturen.

Ingen kommentarer: