fredag 6. mai 2011

Sesongens siste skitur


Jeg har ikke skrevet mye om skigåinga på bloggen min i år, men det er mest fordi at jeg ar vært mye ute og hatt lite tid å skrive. Men avslutningsturen er virkelig vel verdt å skrive noe om. Presteforeningas lokallag i Bodø har hvert år en tur på ski første helga etter påske. Dvs vi drar ut på søndag ettermiddag/kveld og kommer hjem tirsdag. I år dro vi opp til Sulis, 5 prester og en menighetspedagod var med. Vi satte bilene ved kirka og gikk til fots og på ski opp til Ny Sulitjelma. Der har turistforeninga ei hytte. Den ligger på om lag 390 moh. Mandag morgen satte vi kursen mot Suliskongen. Det er først en bra stigning så et godt stykke i svak helning innover mot ei hytte som ble satt opp på 80-tallet for å ha til godt betalende turister som skulle kjøres innover. Hytta ligger som et spøkelseshus, men var en fin rasteplass. Videre går veien inn i en trang dal inn til brefoten hvor vi tok av skiene og gikk opp brekanten. Oppe på brekanten er igjen en svak helning innover før de bratte oppstigningene mot siste etappe opp til selve toppen som vi gikk på beina. Været var strålende, noen skyer helt i begynnelsen, men så skyfri himmel. Noen steder blåste det litt, men flere steder var det helt vindstille. Vi smørte med blåvoks og hadde fin gli og feste med det unntagen i de bratteste helningene hvor vi gikkmed feller. På toppen var det helt stille og vi kunne ta en velfortjent hvil på 1907 moh.
Tilbaketuren var betydelig lettere. Men det kan være ganske slitsomt med nedforkjøringer om en er gele i legger og lår etter en lang tur. Men vi klarte det.
Det var siste skituren denne sesongen og en verdig avslutning av den beste skisesongen jeg kan huske. Jeg har notert over 800km i loggen og er svært godt fornøyd.

Ingen kommentarer: