onsdag 20. juni 2012

720, rev, MOB og stakeberøring på seilas.Et vennligsinnet kystvaktskip som flyttet seg for seilbåtene

Jeg har alltid hatt sansen for Kai Lindes opplegg for Skotpeisen, en seilas for tradisjonsbår seilas foran Vestfjordseilasen. Der får båtene oppgaver i løpet av løpet som må løses. Oppgaver som an en må reve seil, med mer. Det var derfor spennende å sette i gang noe slikt på en av våre egne tirsdagsregattaer. Det gir fokus på at det er mer enn å seile fort som teller når sommeren står for døra.
Dyp konsentrasjon for å holde dem bak
I tirsdagens regatta måtte deltakerne gjøre 720 graders tørninger, reve seil, hente opp fender fra vannet (MOB-øvelse) og ta bort i staken som vi rundet. Alle båtene løste oppgavene sine med entusiasme og til slutt kunne vi seile inn i Paradisbukta og ankre opp alle sammen fortøyd i hverandre.
8 båter deltok og det ble hyggelig lag på svai før vi tok kvelden. På vei inn fikk vi flott gennaker seiling til glede for hele mannskapet.
På svai i "Paradis"
Da vi starta seilasen lå kv Andenes ute på banen og de fikk en flott skue, men antakelig undra de seg over seilinga i Bodø da alle båtene begynte å gjøre sine 720 tørninger. Det kunne se ut som synkronseiling. Skulle gjerne hatt film av dette.
Om bord i Spleis denne kvelden var Anette Rasmussen, Per Torjus, Magnus og Bernt og de gjorde en kjempeflott innsats og vi fikk første plassen.

Ingen kommentarer: