fredag 27. juli 2012

Vancouver, Canada

som så mange andre nord-amerikanske byer domineres Vancouver av høye bygninger og har sin skyline. En forskjell på de høye bygningene her er at de er beboelseshus ikke kontor og næring, det gjør dem ikke så pene og spennende. Men byen har også sine myke sider med store parker, flotte sykkelstier og vekt på miljø. 

Og også her er det en flott blanding av gammelt og nytt

Et av de mest interessante og flotteste museene i byen er det antropologiske museet. Her er det en svær flott samling av idianske totem. Inne i det flotte bygget som sees på bildet er de gamle tingene, utenfor ser dere kopier. Det var bare indianerne på vestkysten som lagde totem. de er gjerne en del av huset, inngangen til høvdingens hus eller lignende. Indianerne på vestkysten var bofaste, mens indianerne andre steder ofte var nomader.


å
Vancouver er en kunstner by. Mye kunst er inspirert av det indianske. Og det indianske hadde en stor plass i byen.

Vancouver og områdene rundt er veldig internasjonalt prega. Jeg tok dette bildet for ha av den flotte turveien, det er tilfeldig tatt, og etterpå ser jeg at Fie er eneste med europeisk opprinnelsse. Og ganske typisk, de andre er kinesere/asiater.

Ingen kommentarer: