onsdag 28. mai 2014

Spennende, flott tirsdagsseilasPass for det skjæret der borte!!!
Frode er storseilsansvarlig
Vi synes det ble en elendig start for oss, vi kom i skyggen av to ganske større båter enn oss og følte oss litt parkert  selv om vi egentlig kom over start linja ganske fort. Det var start ute ved Langstranda og kryss opp mot moloen og runding på bøye der oppe. Et sløre legg ut mot Siriskjær og så en tett kryss opp gjennom Hjartøysundet. Det er alltid spennende å krysse gjennom Hjartøysundet.  Vi møter hverandre flere ganger oppover, et slag og du ser om du har tapt eller vunnet. Ved neste møte kan en ha tapt det en vant på forrige, eller kanskje kan en møtes og ha styrbord halse og rett på veien og den andre må vike, eller ble det omvendt at vi kom med babord halse og måtte vike... Med så pass korte slag gjelder å få seilene raskt inn etter slaget og få farten opp igjen. Vi vant en del på slagene gjennom sundet, passerte  flere båter og kom nokså nært et par av de som var større enn oss.
Endelig noen bak oss
Løpet gikk videre oppover rundt Toftboen og så rundt store Hjartøy og Skipsholmen. Etter Toftboen ble det et langt lenselegg og vi fikk opp spinnaker. Det var lønnsomt og vi fikk avansert enda litt i rekkefølgen. Etter at vi runda ved Paradisbukta ble det kryss innover. Men før det måtte vi passere grunna som vi hilste på i fjor. Ombord i dag var Frode og Magnus som begge var med i fjor. Vi hadde også da vært oppe rundt Toftboen. Ikke fritt for at det kjentes i kroppen å nærme seg  stedet.... I dag var det en meter lavere vann da vi passerte og vi kunne se tangtustene i overflaten. Men vi kom oss forbi.
Og noen foran å ta opp kampen på, selvom de er i en annen klasse
Og resultatet av hele seilasen ble ganske bra: delt 3 plass med Vinna. Og denne ganga hadde vi flere båter bak oss. Hele 11 båter deltok  i klassen og 8 i den minste klassen. Det  er svært lenge siden det har vært så mange med på en tirsdagsseilas. Ikke rart når en tenker på det flotte været. Da var det kanskje mer imponerende at det var 16 båter med forrige tirsdag i regneværet. Flott uansett. Deilig å seile og flott innsats av mannskapet.
 Nå lader vi opp til NOR 2014 som starter fredag morgen.

 Takk til Magnus som tok bilder.....

Ingen kommentarer: