onsdag 21. mai 2008

Shorthand tirsdag


Dagens tirsdagsseilas ble en test på helgas shorthandseilas. Shorthand betyr at en ikke har lov å være mer enn to ombord i båten. Løypa gikk fra Jakhelln/Løvold ut til Fiskegrunnen, inn til Moloen ut til Siriskjær ikke inn til mål. Vi heiste gennaker fra start og fikk et langt legg med den ut til Fiskegrunnen. så ble det kryss inn igjen og et nytt legg med genaker til siriskjær og kryss inn igjen. Vi strevde med å få gennakeren opp i starten, men da den gikk opp skøt vi fartog var snart fremst i klassen og det var først på vei ut mot Siriskjær at Ashiki og Pulverheksa tok oss igjen. Ashiki var raskere enn oss denne ganga, men vi var noe raskere enn Pulverheksa. Men vi hadde ikke seilt nok fra Anemone og Sofie i vår egen klasse, så viste utregningene at det bare ble en 3 plass i klassen.
Nå er jeg spent på fredagens seilas. Vi skal seile fra Bodø til Værøy, rundt Fleinvær og inn til Bodø ca 100nautiske mil. Og vi har kun lov å være to ombord. Som mannskap har jeg med meg Magnus Sivertsen Sørvik (Berit og Jørns sønn, de vi har båten sammen med).
Denne seilasen kan følges på nettet da alle båtene har med seg en posisjonssender. Prøv her: http://www.seilmagasinet.no/id/28336.
Værvarslinga er ganske god på sol, men vldig lite vind og det er ikke så bra.
Jeg setter inn et bilde fra fjorårets seilas som er brukt i Seilmagasinet flere ganger og det er Spleis som er fremst og minst.

Ingen kommentarer: