onsdag 28. mai 2008

Spleis vær på tirsdagsseilasen


Både båten og vi liker oss når det blåser frisk bris og det gjør ikke noe at den nærmer seg kuling heller. Med Jørn, Wenche, Arne og meg selv ombord seilte vi inn til en klar første plass i klassen og vi var også flere minutter foran de største båtene.
Løpet gikk fra Jackhelln/Løvold rundt grønnstaken på Breigrunnen, rundt Lille Svartoksen og til mål i Moloåpninga. Det blåste vestlig frisk bris med stadige kast på både 24 og 25 kn. Og vi krysset utover og valgte å gå mellom Langdragene og Røssøya. Det er veldig greit å gjøre slikt når en har kartplotteren rett foran seg. Dessuten hjalp det at vi hadde seilt der på forrige regatta. Vi hadde hele tiden god høyde på båten selv om vi seilte med innrulla genua. Vi kunne gå med litt mer stikk i skjøte ut mot Breigrunnen og fikk god slør fra Breigunnen mot Svartoksen og kunne rulle ut hele genuaen. Men tok litt inn før vi la kurset litt opp for å gå rundt Svartoksen. Vel rundt kunne vi igjen slippe ut hele genuaen og lense/sløre mot mål. Det var da tydelig at selv om Swai hadde nærma seg bakra og at de heiste spinnaker hadde de ingen sjans til å ta oss igjen.
Selvfølgelig blir det mye snakk etterpå om LYS-tall, det er seileres beste trøst.
Vi var godt fornøyd med innsatsen hos både båt og mannskap.
Setter inn et fint bilde av oss på Corponor 2008.

lørdag 24. mai 2008

Corponor seilasen ble bra


Så har vi avslutta Corponorseilasen, og det ble bra. Vi ble nr 3 i klassen vår og nr 3 overall. I tillegg var vi 4 raskeste båt mellom Bodø og Værøy og 3 raskeste båt mellom Fleinvær og Bodø.
Vi synes det gikk fort noen ganger underveis. Vi synes vi fikk fart i båten etc, men det er alltid vanskelig å vite når båtene er så forskjellige. Men når vi hadde følge med båter som normalt skal være raskere enn oss da er det en god indikasjon.
Vi hadde opp og ned gennakeren 5 ganger på seilasen pluss en gang på Pre-racet. Det er en del arbeid når en bare er to ombord.
Vi ble også nr 4 på pre-racet, så det var en strålende w-e for Spleis.
Bildet er fra Pre-racet. Vi er 3 i bildet, men det er en båt lenger foran utenom bildet.
Gratulantene kan stille seg i kø.............

fredag 23. mai 2008

full fart mot Værøy

Nå seiler vi 6 kn mot værøy og koser oss i sola vi har en del båter bak og er rimelig fornøyd. Og nå er kaffen klar.

torsdag 22. mai 2008

Vi rakk å trene litt før seilasen



I morgen starter Corponor seilasen fra Bodø til Værøy og retur om Fleinvær. Det er en shorthand regatta det vil si at en bare kan være to ombord. Jeg skal seile Spleis sammen med Magnus. han kom fra Oslo i dag og vi rakk en tur ut å seile i et aldeles nydelig vår vær. Lite vind, men vi fikk litt fart i båten og var særlig ivrige på å ta opp og ned genakeren.
Du kan følge oss og hele seilasen på denne linken: http://www.seilmagasinet.no/id/28336
Vi har trackingboks ombord som sender ut posisjonen vår hvert 10. minut og så plottes det inn i et googleearth kart.
Legger ved et bilde fra fjordårets regatta.

"for fint vær til å ligge i havn"

Det sa Svein da han stakk ut onsdag ettermiddag og jeg måtte bare følge på. Vi fikk en nydelig kveld, men Svein synes nok det tok litt lang tid å ta igjen Bavariaen og tenkte: vi burde gi dem litt høyere LyS.

onsdag 21. mai 2008

Shorthand tirsdag


Dagens tirsdagsseilas ble en test på helgas shorthandseilas. Shorthand betyr at en ikke har lov å være mer enn to ombord i båten. Løypa gikk fra Jakhelln/Løvold ut til Fiskegrunnen, inn til Moloen ut til Siriskjær ikke inn til mål. Vi heiste gennaker fra start og fikk et langt legg med den ut til Fiskegrunnen. så ble det kryss inn igjen og et nytt legg med genaker til siriskjær og kryss inn igjen. Vi strevde med å få gennakeren opp i starten, men da den gikk opp skøt vi fartog var snart fremst i klassen og det var først på vei ut mot Siriskjær at Ashiki og Pulverheksa tok oss igjen. Ashiki var raskere enn oss denne ganga, men vi var noe raskere enn Pulverheksa. Men vi hadde ikke seilt nok fra Anemone og Sofie i vår egen klasse, så viste utregningene at det bare ble en 3 plass i klassen.
Nå er jeg spent på fredagens seilas. Vi skal seile fra Bodø til Værøy, rundt Fleinvær og inn til Bodø ca 100nautiske mil. Og vi har kun lov å være to ombord. Som mannskap har jeg med meg Magnus Sivertsen Sørvik (Berit og Jørns sønn, de vi har båten sammen med).
Denne seilasen kan følges på nettet da alle båtene har med seg en posisjonssender. Prøv her: http://www.seilmagasinet.no/id/28336.
Værvarslinga er ganske god på sol, men vldig lite vind og det er ikke så bra.
Jeg setter inn et bilde fra fjorårets seilas som er brukt i Seilmagasinet flere ganger og det er Spleis som er fremst og minst.

onsdag 14. mai 2008

Kald og stille tirsdagsseilas




Det var ganske kaldt utpå tirsdagskvelden og det ble lite vind, så lite at bare en båt var inne før maksimaltida. Men når så mange båter er ute (12) blir det alltid spennende å se hvem en klarer å slå og ikke. Forrige seilas klarte vi å komme oss inn rett foran Pulverheksa og var godt foran på utregna tid. I dag var nok noen der ombord drevet av sterk revansj lyst. I hvertfall skjøt de stor fart i siste minutt og krøyp seg inn foran oss. Men det må noen anstrengelser til, en kan ikke bare la spinnakeren henge slik som på bildet, ikke en gang mot en bavaria.
Den flaue vinden er ikke akkurat Spleis vind, men vi syntes vi klarte oss godt, hadde seilasen blitt tellende hadde vi blitt nr 2 av 7 båter i vår klasse. Mannskapet denne gang var Jørn, Marton, Andreas og Bernt. En flott gjeng og vi synes vi får gennaker kjøringa bedre og bedre til. Men det er mye å lære og prøve ut hver gang. Det var første gang vi hadde seilt med gennaker og spredde seil. Og vi hadde gennakeren både opp og ned og opp igjen og ned i god tid før vi nådde moloen.
Gratulerer gutter med kjempe innsats.

søndag 11. mai 2008

på jobb med Spleis

Det er pinse og jeg er i Væran for å holde gudstjeneste. Først i Helligvær. Der var det både dåp og konfirmasjon. Så seilte jeg over til Givær. Her var frammøte ca 150% av befolkninga. Etter gudstjeneste og kirkekaffe seilte jeg til Bliksvær og i morgen holder jeg gudstjeneste her. Hadde en strålende seilas mellom Givær og Bliksvær. Slør i frisk bris med store bølger og fin surfing. 11,3 knop på det meste. Det har snødd og regna, men det har vært mens jeg var inne. Å være slik på jobb i båten betyr vel forresten at jeg er nyttetrafikk. Seilende nyttetrafikk. Det må vel bety at hurtigbåt og rute må vike om de treffer meg? Vel det er kansje ikke verd å prøve seg. Men det var jo en morsom tanke.

onsdag 7. mai 2008

Så er regattasesongen i gang

Idag har Spleis seilt sesongens første tirsdagsseilas. Ombord var Wenche,Marton, Anne Kristin og Bernt. Hard trening i Hellas gav resultat. Vi seilte fortest av alle båtene, kom først i mål og vant vår klasse. Viktigst av alt vi følte vi fikk båtene gått i sig og fungerte godt som mannskap. At det regnte hele tiden glemte vi fort og vi koste oss med vinden som blåste frisk bris og nesten liten kuling.

lørdag 3. mai 2008

Snipp snapp, snute så var eventyret ute

Også eventyr har sin slutt, så også denne turen. Onsdag kveld seilte vi i flotteste solnedgang og kom ikke i havn før det var mørkt, men fant oss en plass i Varkiz. Torsdag morgen var det bare et par- tre timer å seile inn til Athen. Og vi fikk seile, fin vind og fart i begynnelsen, men mot slutten var det lens i bare et par knop. Men sola skinte og ingen hadde så lyst til at det skulle ta slutt. Så ble det seiling helt til marinaen hvor vi skulle legge båten.
Loggen viser at vi har seilt ca 270 nautiske mil, vi overnatta i 8 forskjellige havner på 6 forskjellige øyer, ankra i tillegg opp tre andre steder for å bade eller spise lunsj. I tillegg hadde vi 4 netter i Athen.
Vi leide samme båten som jeg var med å leie i 2005, en Bavaria 36 som da var helt ny. Båten eies av Lefteris som er med og eier/driver Paralos Seiling. Han driver aktivt med regattaseiling og har ytt oss meget god service. Jeg anbefaler dette selskapet til alle som vil seile i Hellas. Du finner en link til det på siden her.