torsdag 18. juni 2009

Frisk bris og seier på vårens siste tirsdagsseilasDet var vårens siste tirsdagsseilas, frisk bris fra vest og løpet ble lagt omLille Svartoksen, Røssøy, Grønnstaken, tilbake til Lille Svartoksen om Grønnstaken igjen og i mål ved Breivikabrygge, alt med babord runding.
Vi var bare tre ombord denne ganga og ingen av de som skulle være fast mannskap i vår. Fie ble satt til rors, så tok jeg selv genua mens Tim fikk storseilet. Og det funka, vi fikk en knall start og seilte så foran alle i klassen hele veien. Det var kryss ut til Svartoksen og en slør til Røssøy, jibb i rundinga og så litt platt lens og slør innover. Vi hadde et rev i storseilet og et i genuaen på kryssen og kunne slippe genuaen ut på slør og lens for så å rulle inn igjen på kryss. På siste legg inn fra Lille Svartoksen spridde vi genuaen og fikk rektig god fart. Det blåste opp mot 22 knop og vi holdt 7,5-8,9 knops fart. Vi holdt rimmelig følge med CBene innover siden de skar opp for å seile slør mens vi spridde og seilte lens rett på målet.
Det ble seier i vår klasse med Tora på andre plass. Det var 6 båter med i klassen og i den største klassen 7. En flott avslutning på vårens sesong. Nå gleder jeg meg til å seile til Helligvær i helga for å holde gudstjeneste.

Ingen kommentarer: