tirsdag 8. mai 2012

Godt å ha starta seilsesongen
Det var årets andre tirsdagsseilas i dag. Vi var lova passelig vind og litt sol. Komiteen la løpet fra moloen/Breivika rundt Lille Svartoksen, Grønnstaken ved Langstranda, starbøye 1 ved moloen, bøye ved Langdragan og til mål. Et kryss legg ut, slør innover til Grønnstaken og lens mot moloen, ny kryss ut og lens inn.
Vi fikk en svært god start og kom ut før Lucille og Mås. Lucille var så nær oss at jeg først trodde han ville slå i oss, Men han unngikk det og gikk i le av oss. Vi holdt dem begge utover mot Svartoksen. Gikk ganske likt med Mås, men hadde det lille forspranget som de aldri tok inn. Lucille så noen ganger ut til å ta innpå. Vi gjorde en god runding på Svartoksen og økte forspranget bra med det. Etter runding brukte vi litt tid på å bestemme oss og så klargjøre og sette opp spinnakeren. Det er ei stund siden sist, men til slutt fløy den fint og vi økte enda litt på forspranget. Magnus var på fordekket og fikk tatt den ned slik at vi kunne heise den rett opp igjen. Vi runda ved moloen og til med kryssen til Langdragan og så ny spinnakerseiling til mål. På det siste spinnakerlegget gikk det enda bedre og i mål var vi 3-4 foran de andre.
Helge Nilsen var med oss å seile. Flott innsats og hyggelig seier for oss. God oppkjøring til NOR, Magnus var litt lei seg at det ikke er han som skal seile, men han må på jobb enda soknepresten hans prøvde å advare han tidlig mot et slikt opplegg (konfirmanter i NOR helga).

Ingen kommentarer: