fredag 20. mars 2009

Fire dager med sol i Irland (19.mars)
Fire dager i strekk med sol i mars i Irland det sier alle her er helt unormalt. Vi føler oss velsigna. Riktig nok lå tåka tett da vi begynte bussturen i dag, men det letta innen vi skulle ut å gå. (det er lovet godt vær helt til mandag)
Og i dag var den store gå eller nesten klatre turen. Vi skulle opp til Croagh St Patrick. Det er en topp som St Patrick satt seg på og ba og etter legendene forhandla med Gud. Det er 760 moh. Og veien opp er ganske bratt. 200.000 mennesker går opp her hvert år, og på den viktigste feiringa her er det 20.000 som går opp på en dag. På veie opp skal det bees mange fadervår og ave mariaer, men det skal gi stort utbytte. Vi fikk en strålende tur med sol og varme og fantastisk utsikt. Det var fler som kom til toppen enn det bildet viser.
Siden har vi hatt aften bønn i en fantastisk flott katedral her og vært og spist på en førsteklasses resurant. En kan ikke akkurat si at vi faster her.
Til sist ble kvelden avsluttet på en musikk pub eid av en av gutta i the Chieftans og her var det live musikk de luxe. 8 musikkere i et hjørne av et rom, gitar, fløyter, banjoer, trekkspill, gitar og sang. Enda en mektig opplevelse.
I dag legger jeg ut et bilde fra der vi var i går og så på de store keltiske korsene, et av det nasjonale "famine" monumentet. Det markere sulten som kom over landet da potetene over hele landet ble ødelagt av tørråte på midten av 1800 tallet. 100.000 mennesker døde og svært mange emigrerte til Amerika. Og siste bilde fra site stigninga mot toppen i dag.

Ingen kommentarer: