fredag 11. september 2009

Kulingen som forsvant

Hele tirsdagen blåste det frisk bris og kuling, helt til vi skulle seile tirsdagsseilas. Da var det bare laber bris igjen og den klarte å dø ut midt i løpet.
Løpet var lagt fra Moloområdet rundt Lille Svartoksen til Breigrunnen og i mål i Breivika. Vi fikk en fin start, ikke først ut, men vi lå øverst og hadde høyde til å gå rett mot Svartoksen. Om bord var Tonny som er blitt fast hos oss, Fritz som ikke hadde mannskap til egen båt denne ganga, Marin fra Frankrike, Fie og Bernt. Vi runda Svartoksen som første båt og med godt forsprang og kunne sette kursen rett mot Breigrunnen. Men det varte ikke lenge før det kom vindskifte, så ble det mindre vind og ved Hernesskagen var vinden forsvunnet og ganske store bølger gjorde at vi måtte falle av og nesten seile tilbake. Ei lita stund dreiv vi rett og slett bakover med 0 vind store bølger og null kontroll på båten.
Emma (en bavaria 34) gjorde et skup med å gå litt i le av holmene og begynte å ta kraftig inn på oss. Og plutselig kom Sofie i en fart så jeg først trodde de hadde satt motor, siden vi lå i en absolutt dødsone. Det var ny vind som var kommet, og de fikk den først. Vi fikk også snudd båten, men da var vi fraseilt…….. Vi runda 3. på Breigrunnen, men klarte å seile inn igjen Emmas forsprang. Men bak oss kom Tora og i Hernesskagleia kom det til duell mellom oss. Vi måtte loffe dem nesten på land før de gav seg. Og mens vi kriga der kunne de to andre konkurrentene seile fritt videre. (Det er det som kalles å vinne slaget, men tape krigen). Men hadde vi sluppet Tora over oss hadde vi tapt enda mer, og ved vår manøver sikra vi oss 3 plassen. Vi kom rett foran Emma i mål (12 sekunder), men de seilte på LYS uten gennaker og vi med. Også Sofie seilte LYS-tall uten spinnaker. Og dermed samme LYS som oss. Det ble en både artig og spennende seilas. Artig å være så mange båter med så pass likt potensiale. Vi tapte mye i vindhullet som vi kom i, og så hadde vi beregna å seile gennaker heile skagleia mens vi nå kryssa og fikk bare + på LYS og ingent utbytte av gennakeren.
Nye sjanser neste gang, vi ligger som nr 3 på sammenlagten 1 poeng bak Sofie, så det blir en spennende kamp om 2. Plassen, som Tora vel også vil være med på.

Ingen kommentarer: