onsdag 7. september 2011

Landego rundtÅ ha seilbåt byr på mange muligheter. Lørdag dro jeg til Helligvær for å ha gudstjeneste på søndagen. Helligvær har heldigvis sin egen organist og det flotte er at han gjerne blir med på seiling over til Landego for å spille på gudstjeneste der. Så da gudstjenesten, kirkaffe og Kirkevalg i Helligvær var ferdig dro vi av sted. Vi hadde ikke så mye tid på oss og gikk for motor ut av været og gjennom Lyngvær. Da fikk vi en fin kulings seilas mot Landego. Dessverre en skarp kryss i mye motsjø. Så vi måtte ta seilene og starte motoren før vi var helt inne for å rekke gudstjenesten kl 15. Det var samme prosedyre på Landego: gudstjeneste, kirkekaffe og kirkevalg. Bare den forskjellen at kirke kaffe på Landego er en klasse over Helligværs.
Etterpå dro vi inn til byen, greit og ha en orgelkyndig styrmann. Jeg gjorde et mannskapsskifte Unn Kristi og Eyvind ble med ut til Landego igjen. Vi skulle gå ha den årlige turen jeg arrangerer for kirkelige kolleger. Denne ganga ble vi bare 3. Det var meldt en del regn, det var kanskje derfor vi ble litt få, men regne holdt seg vekk og vi hadde en flott tur både i båten og da vi mandagen gikk rundt Landego. Det er en kjempeflott tur, men forholdsvis tung. Gjennom ura under Kjerringa og veien mot Ramsvik er den tyngste delen og vi starta med den. Greit å ha litt lettere gange på veien fra Kvig til Fenes som avslutning.
Litt spesiell avslutning på det hele: da vi skulle gå fra Landego var tåka så tett at vi ikke så neste lys i ”lysløypa”  sørover fra Fenes når vi var ved det første (det var blitt mørkt). Så tett at vi snudde. Men etter  ca 15 min var det igjen klart. Og vi gikk av sted igjen. Det lå enda tåke inne mot Bodø, men vi satsa på at du skulle lette, det blæste litt og tåka var veldig lav. Det letta ikke helt og vi måtte gå gjennom en tåkebank men vi så hele tida åpen himmel over oss. Det var litt merkelig. Legger ut noen bilder fra Landego rundt.

Ingen kommentarer: