onsdag 27. mai 2009

Fin kveld på sjøenJeg hadde ikke de store forventningene til tirsdagens seilas da jeg fant båten med 10-20 cm sjøgrass langs hele vannlinja. 3 uker uten seiling er uvant for Spleis når det ikke er vinter og skiføre. Vi fikk av det verste i vannlinja, men roret var fremdeles grønt og en så tydelig det grønne skjæret i vannlinja. Men slikt kan ikke stoppe en fra en flott seilas.
Det var gunderstart og det er alltid gøy. Løpet ble lagt fra Jakheln/Løvold til BB runding av Lille Svartoksen, Røssøy og Grønnstaken på Langstranda og ut til bøyen ved Siriskjær med SB runding.
Vinden var alt stilna betydelig da vi starta og den veksla en god del utover uten å helt forsvinne. Men han dreide mer og mer mot nordlig. Det starta med kryss, men det ble unødvendig med slag. Sløren mot Røssøy ble platt lens et stykke og da vi hadde runda og trodde vi skulle få en fin slør med vinden rett fra sida hadde den snudd slik at det var bare å ta ned spinnaker/gennaker. Før første båten hadde nådd grønnstaken ble løpet forkortet til å gå rett i mål. Vi lå som nr 2 mellom Svartoksen og Røssøy, men ved rundinga smatt Sofie forbi og vi tok dem aldri igjen.
Mannskap denne tirsdagen var Gyda og Svein som hadde møtt på skippermøtet, Arne, Wenche og Bernt. Vi seilte gennaker fra Svartoksen og Wenche fikk prøvd seg på fordekket. Vi hadde en flott gibb på gennakeren og fikk den flott ned så det nå er det bare å få båten pussa og resten av mannskapet ombord. Resten av mannskapet gjorde også en fin innsats og 3. plassen var helt grei. Vi hadde en strålende kveld på sjøen.
Det blir ikke noen seilas for oss neste gang da båten skal opp på vårpuss.

1 kommentar:

Andreas sa...

Høres slettes ikke verst ut!