onsdag 29. juli 2009

Helg i Steigen

Det blei mye skiftanes vær på turen til Steigen, regn fram til formiddagen lørdagen. Opphold resten av dagen nydelig søndag, og så tykk tåke på mandag. Men fine opplevelser ble det. Lørdag spiste vi lunsj på Markens Grøde på Kjerringøy, der serverer de økologisk lunsj for kr 100,-. Suppe, salat, nydelig brød, oster laget i det lokale ysteriet og syltetøy. Så mye som jeg spiste kunne de neppe tjene på det, men jeg får ta igjen med litt reklame her. Det var fantastisk god mat.
Etterpå dro vi til Brennsund og ble tatt i mot av Per og Terje Kjelling, kaffe og mer å spise og så omvisning på stedet. Så dro vi mot Nordskot, innom Helnessund for å fylle diesel. Det så dårlig ut for seilinga.
Søndag smilte sola til oss og vi hadde folk med oss på tur rundt Grøttøya og Måløya og fikk seilt det meste av turen.
På ettermiddagen mønstra Andreas på med to andre ungdommer, vi fikk en fin kryss over Leinesfjorden til Helnessund og la oss der for natta.
Været så lovende ut på mandags morgen, men så kom det siganes tåke fra havet. Vi gikk ut fra havn, men la oss ved Vettøy for å se om tåka ville lette igjen. Der vi lå så det sånn ut og så gikk vi avsted, men vi kom inn i tett tåke igjen sikt maks 200 m og med litt skiftinger var det slik vi opplevde turen til Bodø. Men i Bodø var det enda klarvær da vi kom.
Jeg har aldri opplevd tåka slik her, og jeg måtte tenke på de to hurtigrutene som gikk i tåke over Vestfjorden for mange år siden og klarte å treffe hverandre midt på fjorden slik at den ene sank.....
Vel vi klarte oss, men det ble kun kort tid med seiling.

Ingen kommentarer: