onsdag 8. september 2010

Nydelig vær og flott seilas
Tirsdagsseilasen 7. september hadde start ute ved Langstranda og vi runda deretter bøye 1 som ligger inne ved Moloen om styrbord, Lillesvartoksen og Hjarøyene om babord og inn til mål i Nyholmssundet. Mannskap var Magnus og Ida, Eirik, Tonny og Bernt. Ida er ny som mannskap på tirsdagsseilasene, men har seilt med Spleis i andre sammenhenger.
Vi satsa på en styrbord start og seilte ut over et godt stykke før vi slo, og klarte på det legget å seile nesten til Jakhellns brygge før vi slo og kom rundt merke. Vi var da etter Sofie og Caro II. Vi fikk raskt opp gennakeren, men kom i knivingsposisjon med Caro II og det hindra oss begge slik at Tora kunne seile fritt og være foran oss ved runding Svartoksen. Vi kryssa oss utover og tok nesten igjen Tora, men bestemte oss for å slå innover og seile nærmere Hjartøya. Der inne var vi nær Sofie. De holdt større høyde og vi kom i fisen på dem og gjorde enda et slag nærmere Skibsholmen. På neste slag utover tok vi noe mer høyde enn Sofie og Tora og kunne seile rett utenfor skjærene på Nordsida av Store Hjartøy med litt stikk i skjøte og dette gjorde at vi ved denne passeringa var fremst i vår klasse. Vi holdt denne ledelsen inn til Nyholmsundet og gjennom dette. De store båtene seilte spinnaker på det korte siste legget og det samme gjorde Tora, men det endra ikke på rekkefølgen. Caro II kom inn bak oss, men slo oss med 1 ½ min på omregna tid, så ble det en andre plass.
Mannskapet gjorde igjen en flott innsats og vi var godt fornøyd med seilasen. Det gode været gjorde det til en kjempe flott seilas, og komiteen skal ha ros for løpet, det gav en variert seilas.
Ser på sammenlagt resultatet at vi er nr 2 nå, ikke verst.
Ida var utnevnt til fotograf denne ganga.

Ingen kommentarer: