onsdag 1. september 2010

Vår første tirsdagsseilas i høst

Magnus, Olav, Fie og Bernt stilte som mannskap på tirsdagsseilasen i dag. Vi var spente på å prøve oss med vinterseilet som er langt dårligere enn ”hightech” seilet som vi vanligvis har på regattaene. Det var enda viktigere å få god vind i dag siden seilet er betydelig mindre enn det vanlige. Og vind fikk vi fra å blåse lett bris blåste det på kort tid opp i liten kuling, men akk hvor lenge var Adam i paradis. Vi hadde bare seilt litt utenfor Eholmen da vi måtte ta ut igjen revet. Og det blåste til siden langt mindre enn vi kunne sette pris på. Løpet var satt til to runder rundt Lillesvartoksen. I utgangspunktet et ganske kjedelig løp, særlig siden det var det samme som en seilte forrige gang. Kryss ut, lens inn og store fordeler for de som seiler spinnaker. Slik må det være en gang inn i mellom, men kanskje ikke to ganger på rad……
Vi klarte kryssen godt og leda klart ved første runding. Vi lot være å heise gennaker på plattlensen inn og tapte mye på det siden genuaen er så liten. Tora vær ved andre runding klart foran oss og vi klarte ikke å ta noe særlig inn på det på kryssen. Bakfra nærma Sofie seg og ved andre runding på lillesvartoksen kom de akkurat foran oss. Vinden hadde nå kantra litt så det kunne se ut som det ville bli mer lønnsomt å seile gennaker og vi forberedte det på kryssen mot Lillesvartoksen. Da den kom opp skjøyt vi fart og passerte kort etter Sofie. Vi måtte skjære litt mer enn dem, men farta var bra og vi kom før dem i mål.
Det ble en flott seilas siden været varierte slik. Regn, hagl, sol, vind fra 8-25 knop, snø på toppene og flott seiling. Takk til et godt mannskap.

2 kommentarer:

Olav Taraldsen sa...

Tirsdag 23 juni fikk vi kritikk for ikke å ha satt opp samme løypa to ganger på rad. Denne gangen får vi kritikk for å gjøre det selv om du ikke seilte forrige. Eksakt samme løype er det heller ikke ettersom vinden var snudd 180 grader og starten var flyttet.

Bernt Aanonsen sa...

Det som kritiseres både på disse seilasene og de to i juni er det samme, at det legges opp seilaser med for lange legg av samme slag kryss ut og lens inn eller motsatt. Skal det være det som ligner på en pølsebane så må de være mye kortere så det blir litt mer utfordringer. Løpet denne tirsdagen og forrige tirsdag er de samme fordi de begge besto av kun lens og kryss. Da er det det samme om de eventuelt er med motsatt fortegn. I tillegg til å være kjedelig er det også med å favoriserer de samme båtene og det er vel heller ikke så bra.
Bernt