torsdag 7. oktober 2010

Høstens siste tirsdagsseilas og klar seier


Det var spenning rundt den siste tirsdagsseilasen, vi lå på 3 plass i serien bare et poeng bak Tora. Det er de 9 beste seilasene som teller og vi hadde en 5 plass vi kunne stryke. For å slå Tora måtte vi ha en tredjeplass eller bedre. Det var enda mer spennende i største klasse hvor de to beste båtene hadde like mange poeng.
Det blåste rundt 8 knop da løpet ble satt. Fra Moloen rundt grønnstaken på Langstranda til bøyen ved Siriskjær tilbake rundt grønnstaken og til mål i Moloåpninga. Men ganske sørøstlig vind ble det lite kryss muligheter. Vi la opp til en forsiktig start dvs at vi først skulle heise genaker når startskuddet var gått. Men vi lå helt fremst og genakeren kom raskt opp. Og bilder som vi fikk se etterpå viser at vi hadde dagens beste start. Vinden økte på mot grønnstaken. Og vi var oppe i over 8 knops fart. Vi var først ved rundinga. La oss bare litt nedover uten å jibbe for ikke få for platt lens mot merket. Jibben ble godt planlagt med Magnus på framdekket til å dra genakeren over. Det gikk i et smakk. Bedre jibb har vi aldri hatt. Og så var det full fart mot bøyen. Den var uten flagg og ikke så lett å se, men vi har gode øyer og en øvd styrmann om bord. Det hjelper. Vi vågde oss nesten til bøyen før vi tok genakeren. Og det gikk fint å få den ned. Ut med genuaen og full kryss. Vi holdt posisjonen greit oppover mot grønnstaken og runda først. Mot mål hadde vi i overkant med vind, men klarte å holde båten. Det ble en kort seilas 35m 24s. Og vi var raskeste båt uansett klasse. Kjempe innsats av et flott mannskap: Tonny, Eirik, Ida, Magnus og Bernt. Seieren sikra oss 2. plassen i serien og vi er godt fornøyd med sesongen. Det var litt vondt bare å gå inn i går etter den korte seilasen. Været var varmt og deilig, og høstkvelden hadde et flott lys. Vi tok oss god tid før vi tok seilene denne ganga.
Vi gratulerer Remi i største klasse som vant tirsdagens seilas og dermed ble årets vinner i den største klassen. Caro 2 vant vår klasse, gratulerer også til dem og takk til Sofie og Tora for god konkurranse i år. Det er hyggelig å bli møtt med klem og varme gratulasjoner av konkurrentene når vi slår dem. Det sier noe om en fin ånd i seilforeninga vår.