onsdag 14. september 2011

Først i mål, men det ble bare en tredjeplass


Det var lovet noe mer vind en det som slo til så løpet ble litt forkorta for oss i minste klasse på denne ukes tirsdagsseilas. I dag var det Ove, Tom, Magnus og Bernt som bemanna Spleis. Seilasen starta ute på Langstranda og vi kom oss godt ut og begynte krysse opp mot Moloen og runding av ytremål/startbøye ved Moloen. Vi runda først der oppe og fikk opp spinnaker og satte kurs mot Lille Svartoksen, dvs vi skar litt på vinden og hadde kurs mer mot Eholmen. Og fikk til en fin jibb av spinnakeren og skar så mot Langdragane før vi igjen jibba og fikk fin kurs og fart mot Lille Svartoksen og lå med god margin til de andre båtene. Spinnakeren tok vi i det vi runda Lille Svartoksen og den ble hengende litt bak oss nesten som en stoppefallskjerm før vi fikk dradd den inn. Det likevel ikke full stopp for vi fikk den ganske raskt inn og genuaen ut og fikk fart i båten. Det var nå en kryss inn til mål ved Breivikbrygga. Vi holdt Caro og Lærke bak oss, men med LYS 1,08 har de 6 minutter til gode på oss etter 100 minutters seiling. Vi var nesten 3 minutter foran Caro og drøye 4 foran Lerke etter at vi hadde seilt 1t26 m 58 s. Det holdt ikke mer enn til 3. plass. Men vi var fornøyd med seilinga, får spinnakeren flott til å stå og har taket på jibb etc. Litt mer trenning på å ta den ned kan sikkert styrke oss. Men en del av de taktiske manøvrene var absolutt noe vi vant på og kunne seile på fribane hele seilasen.Takk til mannskapet for flott innsats.
Det begynner å spisse seg til rundt 2. plassen i serien i år. Vi har 123 poeng og Tora 120. Vi må jobbe hardt for å holde dem bak oss på de to siste seilasene ellers tar de oss. Spennende akkurat som i fjor da vi avgjorde først på siste seilas.

Som vanlig passer vi på å ta noen bilder av de andre båtene når vi har dem bak oss, foran var det ingen.Ingen kommentarer: