lørdag 31. mars 2012

Carpe diem


En må sandelig slå til på de gode dagene ellers er de borte før en får sukke for seg. Det har regna og sludda i mange dager. Men det var meldt noe finere vær fredag og det ble mye bedre enn venta, ja, helt topp seilvær.

J I og Svein Tenggren er folk det er lett å be med seg og etter flere kvelder med jobb kunne jeg stikke fra jobb i 1tida. En time etter seilte vi for gennaker ut moloåpninga i NØ vind og 5-7 kn fart. Siden det bare var en tur for moro, kan en seile der hvor det er moro, dvs den kurs som gir best fart. Det endte med at vi passerte Hausen og gikk mellom Sjursholmen  og Grønnholmen. Alt på et legg, så jibba vi og sløra ut på Saltenfjorden før vi tok ned gennakeren. Vi kryssa opp forbi Kirkegrunnen og Fiskegrunnen for å runde Breigrunnen. Rundt Breigrunnen prøvde vi oss med litt pilking om mulig å få en fiskemiddag. Men det var lite som nappa etter krokene våre annet enn bunden.
For å ikke komme for tidlig inn (for da er jo turen slutt) runda vi Lille Svartoksen også. To andre båter var ute en Bavaria 32 (Hege Kvalnes?) og en Hallberg Rassey (Enno og Karin?), vi så dem bare på lang avstand.
Ellers var det mye ørn ute og det er alltid fascinerende, og nå har jeg endelig fått et kamera som kan fange dem selv på litt avstand.
Da jeg våkna til snø i dag var jeg glad vi fikk denne turen i går.


Og her kan du se på et kart hvor vi seilte: http://www.endomondo.com/workouts/45352223

Ingen kommentarer: