fredag 6. april 2012

Påsketjeneste i VæranDet er flott å komme i Væran selv om en ikke seiler, og skal en holde gudstjeneste en vinter dag så er det rett og slett best å satse på en god båt. En er alltid spent på været når en skal ut, men jeg har lært etter alle disse årene å ikke være bekymra før dagen er der. En sterk kuling kan løye over natta og verken yr eller storm eller pent eller hva de kaller seg er så helt akkurate. Til i dag var det meldt kuling, og det stemte kanskje i elingene før hver snøbyge, men sånn i gjennom snitt var det ikke mer enn frisk bris. Før en kommer utenfor Bliksvær merker en lite til været, men utenfor merkes det at det har blåst en del og skipperen setter ned farten, men båten er stor og vi har det bra. Lenger ute går det enda saktere, men vi har god tid og det er bare godt å være på sjøen. Etter hvert ser en mer av Givær og når vi kommer i nærheten roer det seg. Mange korte snøbyger har lagt hele øya i hvitt. Det er ikke ofte en ser det slikt. Vi blir som vanlig med et hyggelig velkommen og på bedehuset står kaffe og boller klar for en liten styrkning før gudstjenesten. Vi blir 23 til sammen, et bra frammøte mer enn 150% av befolkningstallet. Det er mange barn der, en herlig gjeng og under nattverden er de fleste framme til velsignelse. Det synges godt og deltakelsen i gudstjenesten er god, det er godt å holde gudstjeneste i Givær. Og etterpå er det kirkekaffe slik det hører med på Skjærtorsdag, fellesskapsdagen i påska, da Jesus delte nattverden med disiplene eller som en av guttene sa det da han var 5: ”Det er de dagen Jesus metta disiplene”.
Turen fra Givær går med bølgende og vi kan holde nesten 20 knop og er snart inne til Bliksvær. Det er over to kilometer å gå, men vi ankommer med god margin og ønskes velkommen av Eva og Nils i et godt oppvarma kirkerom. Det er et flott sted å holde gudstjeneste, vi er 8 stk til sammen. Bra det også sett i % av befolkninga. Også her er deltagelsen god, vi synger alt fra palmesøndags, skjærtorsdags, langfredags og påskedagssalmer og får med oss hele påskedramaet i gudstjenesten. Og etterpå den obligatoriske kirkekaffen. Det er godt å feire påske i Bodin menighet.
På turen fra og til kapellet ser vi skispor, litt uvant i Væran.
Været skifter hele tida og lys og mørkeskyer, sol og snø skaper spennende bilder. Jeg tok med noen som jeg deler med dere.
God påske

Ingen kommentarer: