onsdag 3. oktober 2012

Det gikk fort denne tirsdagen....Gennakeren er kommet opp og vi konsentrerer oss om å ta Caro 2

Anette, Arne, Magnus og Bernt mønstra på på årets siste tirsdagsseilas ombord i Spleis. Det var satt opp gunderstart og vi var 4 båter som starta med 1,13 i LYS, 7min 33 sek etter første båt ut.
Også har vi klart det, vi er foran
Vi hadde en ganske god start og tok igjen flere båter allerede på første legg opp mot moloen. Etter runding heiste vi gennaker noe som var svært lønnsomt. Vi seilte forbi en del båter til og hadde så bare Caro 2 og Helena foran oss. Men vi holdt tydeligvis  best fart utover 7-8 knop og var like ihekken på dem ved runding på Breigrunnen.  Etter rundinga lå vi med klart høyere kurs enn de to andre og halveis mellom rundingene var vi forbi. Det ble tett kryss innover fra Svartoksen. Men det flotte med østavinden er at det er lite bølger og en får god fart. Vinden var mellom 12 og 16/17 knop helt på grensa til at Spleis må reves. Men med den nye akterstagsstramminga, tåler vi mer vind og kontrollerer det bedre enn før. Vi holdt jevnt 6-6,5 knop oppover på kryssen og var svært fornøyd med seilinga.

Med telefonkamera og mørke kan det se ut som de andre er langt bak..

Det ble vår 8. seier i årets serie og vi står med 8 første og en andre plass som tellende. En god sesong for Spleis og på slutten av sesongen har vi rekruttert nytt godt mannskap.  Vi ser alt fram til neste sesong.

Ingen kommentarer: