mandag 12. oktober 2009

Spleis brøt på nattseilasen


Det er hardt og jeg har aldri gjort det før, å bryte en seilas. Men på fredag skjedde det. Vi starta fint og hang ganske godt på de andre og var i ferd med å seile fra Lucille da det gikk opp for meg at kartplotteren viste NO FIX. Dvs at den ikke kunne fortelle meg hvor vi var. Det var meldt byger eller verre og det kan da bli ganske mørkt, dessuten var det meget sterke vindbygger. Så i det hele var det viktig å være helt sikker på hvor en var. At vindmåleren ikke heller virka denne kvelden gjorde det ikke bedre. Når en ikke kan se vinden på vannet er det godt å vite hvor sterk den er og rettninga når det er mørkt i masta.... Vel, vel i det hele vurderte jeg sikkerheten slik at vi snudde ved Siriskjær (vi viste foreløpig hvor vi var), surt og ikke så lett å svelge for denne skipperen...
Det hjalp litt da vi etterpå fant ut at to av de tre andre også hadde brutt. Enn skjønt da kunne en jo blitt nr to uansett så kanskje ikke. Swai fullførte og vant og skal ha all ros for det. Han var bra sterk i kastene det merka vi på vei inn til havn.
Men seilnyheten idag bekrefta nok at det var rettå bryte: http://www.news.com.au/story/0,,26198746-1702,00.html.
En båt gikk i full fart på grunn i en regatta i Australia og to av Australias mest kjente seilere døde. Sannsynligvis pga en gps feil sto det i denne artikkelen. Så var det nok rett å ikke fire på sikkerheten.

1 kommentar:

dikt sa...

D va et modi valg å ta!