onsdag 30. mai 2012

Enda en tirsdag med gode vindforhold


Klar for runding Lille Svartoksen
Det er ikke sommervær vi stiller opp til seiling i selv om vi nesten skriver juni. Men vind er det og da er det ikke noe å klage på, klær har vi nok av, lue og votter også (til og med flere par sjyvotter. Laber bris er fin seilvind, særlig når den holder kvelden ut. Vi la et løp fra Moloen/Breivika rundt grønnstaken på Langstranda om Lille Svartoksen, om Fiskegrunnen og så fri seilas til mål.
Toras nye farverike spinnaker
Vi måtte vike for et par båter i starten og kom dårlig ut.Men lø hakk i hel på de andre, Nesten i hekken på Tora like før runding av grønnstaken. Men da vi hadde runda passa vi på å slå oss fri fra feltet. Tora fulgte oss og vi kryssa på  babord halse retning Hjertøya. Nytt slag og vi kunne seile styrbord halse mot langdragene. Vi hadde passa på å slå slik at vi lå fri over Tora og tok i løpet av dette legget forbi dem. Mås og Sofie kom opp med babord halse mot oss og måtte begge vike. To slag til før vi runda Lille Svartoksen og da var vi først i feltet.
Vi gav noe stikk i skjøtene og gikk med god fart mot Fiskegrunnen. På veien nedover ble gennakeren klargjort og etter runding heist. Det gav oss et godt puff og vi seilte innover med rundt 8 knops fart.
Med det lange legget var det klart lønnsomt å heise gennaker. og vi var litt forbausa over at ikke flere farga kluter var å se bak oss, bare Tora med sin nye fargerike spinnaker og Mås med sin blå code 0.
Avslappa stemning inn mot mål
To minutters margin på neste er ganske bra på en seilas som vi brukte 1:06:36 på. Vi var fornøyd. Om bord var Fredrik, Per Torjus, Magnus og jeg.

1 kommentar:

Bernt Aanonsen sa...

Har retta på bloggen, det kunne i første utkast se ut som om vi ikke hadde vært rundt grønnstaken. Hadde vi glemt det? Nei, men jeg hadde glemt det da jeg skrev. Ok, det er retta opp.