onsdag 2. mai 2012

Meget heftig start på regatta sesongen

Det var meldt en del vind. Yr sa stiv kuling, mens storm sa bare frisk bris økende til liten kuling. Yr fikk rett og vel så det, om bord hos kunne vi i et kast måle sann vind 49 knop.
Vi la et løp fra Breivika rundt Lille Svartoksen, grønnstaken på langstranda og så ei runde til. Men på vei inn fra Lille Svartoksen økte vinden betydelig og som regatta ansvarlig forkotta jeg løpet til å gå fra Grønnstaken til mål.
Det er alltid litt rart med første gang vi seiler regatta, føler at mye er glemt og må opptrenes. Da tar det litt tid før en kjenne at båten er i siget og en kan roe ned.
Vi starta litt seint, men kryssen utover klarte vi så bra at vi var først rundt Svartoksen. Vi har skifta genuavinsjene og det hjelper svært godt på handteringa. Vi har også stramma på riggen og fått laga ei akterstagsstramming som en kan stramme  for hånd mer enn en egentlig tørr.
Vi syns vi fikk fin fart og høyde før sjøen ble større og en måte falle litt av for å holde fart.
Det var bra med bølger ute ved Svartoksen, en som så oss fra Bodø Panorama med god kikkert sa at da vi var i bunnen av bølge dalen var det bare masta som kunne sees.
Vel rundt Svartoksen kom den store vinden på oss bakfra. Vi klarte oss fint ei stund, men ble etter hvert tatt igjen av Lucille, de hadde en fantastisk fart.
Da de hadde passert fikk vi trøbbel i en broch og vi var kommet ganske nært skjæret ved båken på Langstranda. Vi fikk ikke kontroll på båten. Rettninga for å få fart var rett på skjær så vi turde ikke og uten fart dreiv vi bare og det også mot skjæret. Da måtte vi starte motoren og så var regattaen over. Vi fikk styrt opp og gått rundt og seilte innover med bare storseil, men god fart, faktisk 9,5 knop da vi gikk inn moloåpninga.
Maks fart innover var 11.1 kn. Synd at vi fikk problem, men gøy å seile.
Ombord var Jørn og Magnus og to av jentene fra kurset Marit og Kari. Jentene ble bra blaute og fikk kjent kreftene mer enn de syns var behagelig. Håper vi ikke skremte dem.
Dette var absolutt den heftigste seilasen jeg har seilt, og det meste vind jeg har vært ute med båten vår i. Kari fotograferte.

Ingen kommentarer: