tirsdag 22. mai 2012

Gunderseilas er alltid spennende
Spinnakeren er kommet opp og vi avanserer
Dagens Tirsdagsseilas hadde gunderstart. Det vil si at i stedet for å regne ut etterpåsettes løpet og handikapet/LYS-tid blir gitt i starten ved at de minste båtene starter først og så er det første båt i mål. Minste båt i dag var Anemone med LYS 1,02 som da startet akkurat kl 18:00. Vi starta neste 10 minutter senere.
Vi har runda Breigrunnen, de andre er på vei ut
Det går bra!
Løpet var lagt fra grønnstaken til bøeyen ved moloen også ut forbi flyplassen til staken på Breigrunnen og så opp rundt lille Svartoksen og til mål. Vi holdt ganske tett kryss opp første legg mot moloen. Så var det slør/lens utover Skagleia og vi hadde gjort klar spinnakeren. Den kom opp sånn ganske greit, og vi var først oppe med den og fikk god fart da den sto. Da vi passerte båken på vei utover hadde vi tatt fra de nærmeste konkurrentene, de med rundt 1,13/14 i LYS.
Ved Hernesskagen var det bare å få ned spinnakeren, den endte ned luka og vi fikk ut genuaen ganske fort. Det ble en ganske kvass slør/kryss mot Breigrunnen, jibb rundt staken og så slør mot lille Svartoksen. Nå var det bare Anemone foran og vi tok sterkt innpå.
En litt tett runding på Svartoksen og litt etterpå var vi fremst. Flott kryss inn mot mål.
Om bord i dag var Svein Inge, Per Torjus, Magnus og Bernt. Det var godt å være fire, det var det par med hender vi savna sist. At vi hadde vært ute og seilt tre av oss mandag kveld gjorde vel også sitt til at ting gikk så greit. Kjempe innsats gutter.
12 grader i lufta, sol fra skyfri himmel, vind mellom 8 og 20 knop hele tida det er slik seiling vi liker. Vi holder nå båten med fulle seil med akterstagsstramming og seiljusteringer helt opp mot 20 knops vind og det er en betydelig bedring. Å vinne seilas setter vi også pris på og selv om vi egentlig ikke konkurrerer med Swai er det alltid ok å være før dem i mål, mange gleder på en fin kveld.
Takk for seilasen alle som var med i vår båt og i de andre.

Ingen kommentarer: