tirsdag 11. oktober 2011

En dag i havn på Serifos

De andre båtene satte nattevakt. Det var varsla sterk vind. Vi hadde vært heldige med plass og fortøyning og var sikre på at det holdt. Det blåste opp i 45 kn i løpet av natta ble det sagt, men vi sov godt og lå fint.
Så hadde vi sein frokost med varmt brød fra bakeren. Det var til og med litt grovt, beste brødet vi har fått het nede. Så går dagen med lesing, lunsj på tavernaen og så gikk vi opp til choraen. Det var stadige truende skyer, men vi slapp unna regn. Første ganga jeg var der talte Unni Brinckmann trappene, jeg synes å huske det var over 700. Men det var en trist forandring, vi traff nesten ingen folk. Alle butikkene var stengt, ingen taverna, alle dører godt låst og lukket. Spaserturen var fin, men det va litt trist å se byen så lukka og forlatt.
Det er forøvrig en rar stemning i ei havn når været blir dårlig. En litt febrilsk travelhet uten at så mye blir gjort, mye prat og luring. Her i havna har vi bare sett det fra utsida, det meste har gått på polsk og russisk og gebrokent engelsk og mye arbeid med fendere og et anker ekstra.
Vi kom her og hadde beregna å ligge en dag på grunn av været. Og som sagt vi fikk den beste plassen. Det angikk oss ikke. Veldig avslappende.
Vi har hatt en fin feriedag. Nå står middagen for tur.

Ingen kommentarer: