mandag 11. juni 2012

Seile SaltenJeg har tenkt det mange ganger og kanskje skrevet det også, sannelig er Salten et av de finneste seilingsområdene vi har i Norge. Joda, Lofoten er fint det, Helgeland er også fantastisk, men se på Salten, det har alt.
Hadde med meg gjester i båten denne week-enden som ikke hadde seilt noe særlig og ikke sett Salten. Vi seilte ut til Landego torsdag kveld, gikk tur, så ørn og hare og kunne ha gått til fjells osv…. Seilte neste dag mot Kjerringøy, passerte Landegode fyr, et syn i seg selv. Gikk innenfor Karlsøyvær og  kom midt i en grindhval flokk. Fantastisk opplevelse. Så Kjerringøy, med historia rundt handelsstedet, spiste deilig lunsj på Markensgrøde. Hadde flott seilas over til Steigen og Helnessund. Damene dro lørdag for å se Hamsun senteret og jeg seilte til Nordskot. Hadde tenkt en litt lengre tur, men det var ikke noe å stikke ut i Vestfjorden aleine i frisk bris, så ble det en litt kort seilas. Men Nordskot i frisk nordavind er ikke noe, så da de kom tilbake seilte vi ned igjen til Helnessund og hadde en helt stille sløreseilas gjennom Grøttøyleia og over Leinesfjorden til Helnessund.
Søndagen gikk vi fra Helnessund gikk innenfor Vettøya før vi fikk vind å kunne seile rundt Helløy. Men da var det ikke så mye vind og vi gikk motor gjennom Karlsøyvær. Artig å sikse mellom øyene og se på ørna, nisene og mye mer.
Så gikk vi inn med Kvig og gikk langs Landegode til Sandvika og kom akkurat i tide til å spise middag. Vi lå på svai der sammen med en nederlender i en flott engelsk treseilbåt av ”racertypen”.
Etter middagshvil gikk turen til Bliksvær hvor vi gikk tur og fikk omvisning i Mariakapellet. Nils stilte gjestfritt opp og fortalte. Og så så vi ei jordugle på ganske nært hold. Enda en spennende opplevelse.
Salten har alt å by på og vi fikk vist litt av det til gjestene.

Ingen kommentarer: