tirsdag 26. juni 2012

Seilhelg i nesten sommer


Ole-Tov på bro


Helga bød på fine seilopplevelser. Tur både på fredag kveld og lørdag til Steinsvær, ligge på svai og nytte livet. Bak sprayhooden i ly for nordavinden kan det kjennes som sommer inne i mellom.
Før vi seilte ut fredag traff vi på KNM Skudd med kjentfolk om bord, så ble det besøk i hjemhusan den kvelden.

En fremmed skapning på sjøen, men bygd i Mandal.
Terna er en flott fugl, men ikke lett å fange selv med kamera
Asbjørn og Marthe konfirmanter på Landego
Søndag var det gudstjenesteturne. Starta om morgenen fra byen, men helt uten vind. Godt vi har motor så kom vi oss til Landegode i god tid til konfirmasjonsgudstjenesten. Det var fult kirkehus som feira de to ungdommene. Magnus som er fast mannskap om bord hadde hatt konfirmantene denne vinteren og var med og så organist Per Karlsen. Bygdas folk hadde fått satt opp ny flaggstang til anledningen. Så ble det litt kaffe og kringle med konfirmasjonsfamilien før vi satte kurs for Helligvær.
Varmt og godt på kirkebakken
Litt stil skal det være når en er buden til "Captain's table"
Og nå skulle det seiles. Vi heiste seil like utenfor havna og det var vind og vi seilte med 45-5,5 knop selv om det til tider så ut til være speilblankt og null vind. Det er noe av det finneste jeg vet å seile slike rolige legg, bare nyte at vinden driver oss framover selv om det er ganske stille og ingen bølger.
Kirkekaffe ute på Helligvær
Vi hadde lagt inn god tid for turen og skipperen var nede og laga middag på veien. Og vi la på svai og spiste og hvilte. Før vi gikk til kirka.  Etter gudstjenesten var det kirkekaffe ute i sol og varme.
Hjem igjen gav Nordavinden oss et godt puff som vi utnytta ekstra godt med å heise gennakeren. Det er flott å seile med kilometergodgjørelse i arbeidstida (og enda til spare arbeidsgiveren min for tusener av kroner).

Ingen kommentarer: