onsdag 18. august 2010

Svartisen og Rødøyløva
Lørdag med regn og regn og atter regn, litt bedre på søndag, nok til at vi kjørte tur til Glomfjordfjellene. Erik kom med hurtigruta søndag morgen og er nå sammen med oss, mens Ole-Tov og Camilla gikk i land etter middag på søndag.
Så kom endelig en godværsdag. Vi hadde gått fra Ørnes til Halsa. Det er ei fin småbåthavn der. Så mandag morgen gikk vi inn Holandsfjorden i nydelig vær: Sol fra skyfri himmel. Vi gikk tur opp til isen og fikk til og med med oss litt is som skal være 2000 år gammel. Avslutta besøket med å spise middag på kroa. Så gikk turen til Rødøya og Klokkergården. Vi fikk seile etter å ha passert Åmøy, og seilte inn til vi så Klokkergården. Vi fikk se solnedganga før vi gikk in mellom øyene ved Rødøy.
I dag har vi gått tur til toppen av Rødøyløva. Det har igjen vært god vær og særdeles god sikt. Vi kunne se nordover til Steigen, til Lofoten, Værøy og Røst og sørover helt til Vega.
Da vi kom ned var det begynt å blåse kraftig nordavind. Folk i væran utenfor Bodø sier at østavinden er oppfunnet i Bodø. Her kunne en si at nordavinden er oppfunnet på Rødøy. Det blåser med ekstra sterke kast ned fra fjellet, kanskje det er løva som er sint. Båten blir i hvert fall redd og skjelver og rister på seg. Vi blir kanskje litt ekstra trøyte av gynginga. Men her er fint her og vi tok også en kveldstur ut til strendene.
Vi møter enda mange seilere. Tre andre seilbåter var inne til Svartisen mens vi var der og 4 andre seilbåter har vært her på Klokkergården. Det er hyggelig.

Ingen kommentarer: