mandag 29. august 2011

Tur retur Sverige, harrytur med skøyte.

Vi skulle ha handla masse om vi skulle ha betalt dieselen med billighandel. Og siden vi ikke en gang var innom systemet så var dette en økonomisk bomtur. Men flott for meg å få se noe som jeg bare leser om i seilbladene. Etter å ha sett både vippefyret og kaninene på Missingen heiste vi seil. Men dessverre det var lite vind og seilene fikk mest henge til tørk. Vi var innom og handla mat i Strømstad, spiste lunsj på fiskekroa og litt ekstra handel i båtutstyrs butikken. Og så gikk vi til Koster.
Jeg forstår at nordmenn seiler dit. Et mylder av små vakre holmer og øyer, og svenskene er vennlige og serviceminded.Så er det alltid litt ekstra å ha seilt til utlandet. Vi la oss til på en av Kosterøyene og gikk tur til fyret som var høyest på øya. På vei ombord fikk vi over oss det regnet som var lova heile dagen, men som vi hadde slippe.
Vi starta før frokost neste dag og tok frokosten under seil, kryssa oslofjorden og seilte gjennom Bolærne og til Åsgårdstrand. Fylte diesel og seilte videre mot Son. Alltid gøy å komme masse seilbåter mot en regatta og samles med nesten 300 andre båter.

Ingen kommentarer: