tirsdag 15. juni 2010

Sekund strid på lang og flott seilas


Vi vant med et halvt minutt over Sofie, så lite at vi var ganske usikre på om vi hadde klart det da vi gikk i mål, vi var like usikre på om vi hadde slått Caro II, de var noe lengre bak og ble henvist til 3. plassen.
Løpet gikk fra startområdet ved Moloen/Breivika ut til Lille Svartoksen, tilbake til start, ut rundt Lille Svartoksen igjen og i mål. Det tok oss akkurat 2 timer og 43 sekunder. Det var flott kryss utover med flere mulig "veivalg". Endelig litt taktikkeri i løpet. Vi startet bra og var blant de fremste båtene. Sofie var foran, men vi seilte fra dem på kryssen utover og var først rundt Lille Svartoksen. Så ble det platt lens. Vi seilte med spridde seil mens Sofie og noen andre heiste spinnaker. Sofie tok fra oss inn mot rundingsbøyen og var like foran oss da vi runda. Vi klarte igjen å ta fra dem på kryssen og var først rundt Svartoksen. Så var det platt lens igjen og denne ganga var det betydelig mindre vind og vi var redd for at det gode forspranget skulle bli helt oppspist av de med spinnaker (i hvert fall Sofie og Caro II). Sofie tok fra, men ikke ikke nok og som sagt det holdt det heller ikke for Caro, men det viste vi ikke før resultatet ble lest på Molostua etterpå.
Vibeke kalte det et kjedelig løp da hun annonserte det, men regattateknisk var det faktisk det beste løpet vi har seilt i år. En måtte ta avgjørelser, valg og slag som avgjorde seilasen og ikke bare å seile i kø etter hverandre i ei gitt løype.
Vinden blåste fra 8-20 knop, men vi var uheldige for de 20 knopene falt på de andre som var bak oss og vi hadde nok maks 16 og det på kryssen. Vi skulle gjerne hatt de 20 på lensen innover. Ombord i dag var Tonny, Wenche, Skage, Eirik og Bernt.
Vi hadde ikke kamera med i dag, men med telefonen tok jeg dette. Alltid hyggeig å ha båtene bak oss.

Ingen kommentarer: