tirsdag 1. juni 2010

Vi ble nr 3 i Softspring NOR 2010 regattaen
Lørdag kl 14:05:41 kom vi inn etter drøye 23 og en halv times seiling. Den siste halvtimen ble en kamp om det vi trodde var første plassen i seilasen. Vi kom samtidig med Tora like innenfor Svartoksen. De kom med spinnaker og vi med gennaker og når vi møtes kunne de sette rett kurs på mål, mens vi for å holde fart i båten må skjære opp litt i vinden. Det blåste bare rundt 6-8 knop og det var for lite til å ta fatt i båten vår og Tora kom 5 min før oss inn. Egentlig hadde vi veksla om første plassen største parten av veien inn fra Fleinvær da de tok oss igjen. Vi valgte rette veien med spredte seil og holdt litt fart i båten hele veien inn. Tora lå et par ganger mer stille enn oss for så å ta det igjen med mer fart og rett kurs. Det ser ut til at vi bare må få oss spinnaker. Men det ville ha gitt oss 0,01 mer LYS så vi måtte ha vært en del minutter foran Tora da.
Men det ble ingen første og andre plass for oss heller, for mens vi seilte innover hadde vinden lenger ute økt betraktelig og denne vinden blåste Caro II innover med større fart enn noen av de andre båtene. Caro har LYS-tall 0,05 lavere enn oss og den omregna tida da de kom inn 52 min etter oss viste seg å være 15 min bedre enn vår............ Så ble det altså en 3. plass.
I den lille vinden som var gjennom hele løpet regna jeg Caro II som den som absolutt hadde best sjanse for å vinne seilasen, men de hadde ikke markert seg på trackingas leaderboard heile seilasen og kom derfor som en overraskelse. De vi hadde konkurert mest med på leaderboarden var Lucille og Klimaks og Klimaks slo vi med ca et minutt og Lucille med noe mer.
Vi gleder oss over at det var en flott seilas med flotte opplevelser. 3. plassen og at vi ledet så mye av seilasen betyr at vi seilte godt. Legger ut noen bilder. Bildet som vi tydeligvis ikke har tatt selvtok fra Liv Johansen fra Havhesten. Det er tatt på vei fra Værøy.

Ingen kommentarer: