onsdag 25. juli 2012

Biltur i fjellet

Noe av det som gjør vestkysten og Vancouver/Seattle områdene så spesielle er fjellene som reiser seg like på baksida. På klare dager ser en fjelltopper på 3-4000 meter rage over oss med sine snøkroner. De samme fjellene står som vegg for alt været som kommer inn fra Stillehavet, derfor er det ikke så ofte en ser dem og kysten her har mye regn. Vi hadde lyst  se litt mer av fjellene og bestemte oss for en tur til det kjente skisport stedet Whistler. Veien opp dit ble betegnet som særdeles vakker. Vi dro søndag morgen og kom oss til Squamish til litt etter kl ti som er gudstjeneste tid her over. Vi hadde tenkt  gå i den anglikanske kirka, men det var en United Canadien som dukka opp og vi var for for seine til å finne den andre. Gudstjenesten var begynt da vi kom og vi bare satt oss på benken nærmest døra. Presten var ei kvinne, litt rart  se henne stå i en vanlig kjole å holde  gudstjeneste, ikke en gang presteskjorte... Da hun kom til forbønnen spurte hun menigheten om de hadde ting som de ønska at det skulle bees for. Det kom en del ting opp, og ei dame sa: vi må huske  be for Norge som idag minnes ettårsdagen for det tragiske terrorangrepet. Veldig rørende for oss at Norge huskes på andre sida av jorda. Da vi bodde i Canada hørte vi bare om Norge da det var olympiade, men 22. juli markeringene var også på radionyhetene denne dagen.
Det var en spennende vei opp til Whistler, vi stoppa på et par utkikksteder, men begrensa sikt og regn gjorde at vi ikke var så veldig imponert.
Etter å  ha vært på farmers marked i Whistler bestemte vi oss for  kjøre lenger inn i fjellene. Det endte med en rundtur på ca 560 km. Og det var vel verdt det. Etterhvert ble det fint vær. Vi var i områder som har mest sol i hele nord Amerika og nesten ikke regn.Nå så vi fjellene, og vi kjørte oppover og nedover på veier som hadde opp i 13% stigning.
Vi var i områder som minte om noe vi hadde sett i cowboy filmer.Også denne dagen var vi på utkikk etter bjørn, men til tross for både advarselskilter og sterke omtaler av den høye tettheten var alt vi så av ham en fersk lort. men vi får vel være fornøyd med det når alt annet har vært så bra.

Ingen kommentarer: