søndag 29. juli 2012

Vancouver island, en liten tur

Siste del av turen hadde vi ikke lagt plan for på forhånd, enten ville vi dra  innover i landet eller ut på kysten. Alt fra vi bodde i Montreal hadde vi hørt om Vancouver island og byen Victoria. Det ble Vancouver island med ferge fra fastlandet.

Det vi så fra båten kunne minne mye om sørlandet, bare litt høyere trær og større hytter. Og mange hytter mangla brygge selv om de lå rett i strankanten. Kanskje har det med forskjell på flo og fjære som er  rundt 4 meter.  

Det var tydelig en tradisjon for mange å ta familie/gruppebilde når de var på tur. Artig  se hvordan de stilte opp. Denne familien stilte også opp bare mannfolkene, da var alle helt alvorlige.
Vi gjorde et lite stopp først i byen Sidney. Hele kysten her har et betydelig innslag av drivtømmer. I Sidney hadde de gjort det til en dekorasjon

Victoria er selvsagt oppkalt etter dronning Victoria. Byen er sterkt preget av engelsk arkitektur. Den har beholdt småby preg med begrensa høyde på husene og var en veldig hyggelig by. Legg til at klimaet her er særdeles fordelaktig med milde vintere og gode sommere, det var derfor vi hørte om byen da vi var i Montreal, mange eldre valgte  flytte hit ut som pensjonister.

Da vi besøkte byen var det "Busker festival", dvs samling av gateartister. De holdt forestilling på alle gatehjørner. Og de er flinke og svært underholdende. Hele forestillinga bygges opp med hjelp av publikum og spiller med stor frekkhet på de som ser på, eller som tilfeldigvis går forbi. Det gjelder jo å skape seg et publikum. Vi kjente på gjenkjenning fra Montreal hvor vi ofte dro til byen for å se gateartistene.



Ingen kommentarer: