onsdag 19. september 2012

Nydelig kveld på sjøen


Anette og Kjartan, Kjartan seilte med oss for første gang

Det var meldt døende vind  i kveld, men heldigvis (sier vi denne ganga) slo ikke meteorologenes spådommer til. Vinden holdt og vi kunne forlenge løpet i stedet for å forkorte. Start ved moloen ut til bøyen ved Eholmen, til grønnstaken ved Langstranda, til Eholmen, grønnstaken og til mål.
Nydelig å være på sjøen
Om bord i dag var Svein Inge, Kjartan og Anette og jeg. Med ikke så rutinert mannskap og greie slørelegg satsa vi på genaker. Den kom opp allerede ved starten og så jibba vi den rundt ved Eholmen og holdt den oppe til grønnstaken. Anette tok roret etter start og jeg kjørte genakeren. Vi hadde bare et skjøte i den lette vinden og dro det heller med oss rundt, det fungerte flott. Ved grønnstaken fikk vi genakeren ned bak storseilet og rett i posen klar for neste runde. Etter runding slo vi oss løs fra de andre og seilte et slag mot byen. Tror vi fikk mer vind og hadde i hvert fall tatt godt innpå de andre da vi runda Eholmsbøyen igjen. Vi heiste genaker igjen og seilte forbi Mås som ikke hadde spinnakeren oppe. (Sofie seilte uten spinnaker og vant så om det var lønnsomt å seile genaker eller spinnaker vet vi ikke, men det er god trenning og mer moro og utfordring å prøve seg).
Det var mange bak oss
Men Caro 2 var foran og det ble kamp
På vei opp fra grønnstaken til Eholmen slo vi oss igjen vekk fra de andre og vi tjente tydelig på det og var foran Tora ved runding og like bak Caro 2. Mot mål var det et lett krysslegg. På slike legg er det nesten umulig å komme forbi andre båter og vi fikk kamp med Caro 2. De loffa oss hardt da vi ville gå forbi i lo, og vi svarte med å bremse (slapp opp genuaen) og gikk bak og på en lavere kurs. Vi fikk da mer fart og kom oss forbi og da de prøvde seg på å gå i lo av oss like før mål svarte vi med å loffe og de hadde ikke kommet på innsiden av målbøyen om de hadde fortsatt. Dermed sikra vi oss å gå i mål foran dem. Moro med litt nærkamper selv om de vant når resultatet ble regna ut.



Det ble en tredje plass av 9 deltakere, og vi er godt fornøyd, mannskapet gjorde en strålende innsats og vi behersker oppgavene flott i lag. Takk dere!

Ingen kommentarer: