onsdag 12. september 2012

Pølse bane og tre ganger opp og ned med spinnaker


Ashiki kommer i full fart

Dvs å seile kryss, lens, kryss, lens, kryss, lens, kryss mellom nesten samme merker. Vi starta på Langstranda seilte inn mot moloen og runda indre bøye og så ut og inn til bøyen på Langdragan 3 ganger. Vi kom rett bak Lerke i starten, måtte slippe ut alle seil og gå på vinden for ikke å bli pressa ut av linja og kom akkurat bak dem da startskuddet gikk. De fikk tjuvstart og måtte gå tilbake igjen, det samme måtte Mås som var enda lenger foran. Da ble vi aleine der foran og fikk en pang start med god høyde og god fart. .Det ble to slag for å komme rundt indre startbøye og på veien opp gjorde vi klar spinnaker. Og fikk heist den like etter runding.
Det er tau og jobb til alle når vi seiler spinnaker
Vinden blåste nesten rett bakfra så det var spinnaker som gjaldt. Det blåste opp i 16 kn på dette legget og vi hadde god fart utover. Ved runding var det store arbeidet å få ned spinnakeren og det så heller kaotisk ut noen øyeblikk og spinnakeren hang bak oss da vi skulle begynne på kryss. Men så fikk vi dradd den ned i kahytta. Og Magnus fikk pakka den på nytt, klar for neste lens. Jeg tror vi holdt de andre jevnt eller økte avstanden på de fleste leggene. På neste lense legg blåste det 24 kn i noen kast, og vi valgte en litt mer forsiktig måte å ta spinnakeren ned på. På siste legget mot Langdragan fikk vi følge av Ashiki i den største klassen. Og de kom inn vel et minutt foran oss.
Men i vår klasse var vi en klar vinner 2 ½ min foran Lerke etter justering for handikap (LYS). Men alle båtene i vår klasse kom rundt 10 min etter oss i mål så vi seilte forholdsvis alene i dag. Det var vår 7. seier i årets serie og vi leder med 10 poeng over neste båt når det er 3 seilaser igjen å seile.
Hu hvor det går, over 8 knop på det forteste
Om bord i dag var Petra fra Ungaren som er AFSer hos oss, Arne Tøsse, Magnus og Bernt. Det blir en god del arbeid på hver når vi seiler spinnaker og det øker både fart, stress og spenning i båten, og det er gøy.


Skulle ha tatt med at det var 17 grader og føltes som en sommerdag. Og da vi var vel hjemme begynte et voldsomt regnvær.

Ingen kommentarer: