onsdag 5. september 2012

Sats aldri på værmeldinga

Vi har kommet oss forbi Sofie og seiler innenfor Skibsholmen. Svein Inge til rors
Det var lovet masse regn og vind denne tirsdagskvelden og det var tydelig at flere lot seg skremme såvel av båteierne som mannskapene. Og de gikk alle glipp av en flott seilas. Det blåste ganske bra da vi samla oss til seilasmøte, men det løya før vi var i båtene og dessuten snudde vinden fra nokså vestlig til sørlig. Akkurat der fikk metrologene rett (altså på retninga).
Det var annonsert lang seilas og den ble lagt med start ved moloen og styrbord runding av Lille Svartoksen og begge Hjertøyene og målgang i sørenden av Nyholmssundet.
Til og med sola trossa værmeldinga og kom ut
Det som skulle være en kryss utover ble altså en slør og vi heiste gennaker  1/2 min før start. Vi hadde dårligere start enn både Sofie og Lucille, men lå like bak dem. Sofie seilte uten gennaker/spinnaker og på legget ut mot Lille Svartoksen så det ikke ut som vi hadde uttelling for gennakeren. Det ble litt for tett vinkel på vinden. Vi runda like bak Sofie. Lucille hadde fått det bedre til og var ved runding godt foran oss. På legget nedover mot skipsholmen kunne vi gi litt mer stikk i skjøtene og vi seilte oss inn i hekken på Sofie. Vi klarte å passere dem i le og tok også en del innpå Lucille. Vi gikk alle innenfor Skibsholmen. Da vi runda nordenden av Store Hjertøya ble det kryss og Gennakeren ble pakka vekk. På legget mot Nyholmssundet fikk vi bedre høyde enn både Sofie og Lucille. Vi tok godt inn på Lucille og lå like bak mens vi seilte gjennom sundet.
Lucille er begynt kryssen mot Nyholmssundet,  vi seiler gennaker enda
Men like før mål ble vi alvorlig skremt opp. Godt over oss kom Sofie i en voldsom fart, de hadde fått litt vind som vi ikke hadde og vi var sikre på at de tok oss... Men så fikk de vinddreining og i stedet for å falle av mot oss slo de seg mot Nyholmen og rett i stilla.
Vi kom inn bare et minutt bak Lucille som med spinnaker seiler på LYS 1,17 mot våre 1,13, så slo vi dem med ca 3 min.
De som hadde våget seg ut tross værmeldingene var Svein Inge, Magnus og Bernt.


Vi har god høyde mot Nyholmssundet
Det ble vår 6 seier i år og med dette befesta vi ledelsen i serien. Vi har 129 poeng mot Lucilles 122.

Ingen kommentarer: